Privat hemtjänst i Motala Mjölby

Har du en anhörig som börjar bli äldre och kan behöva hjälp med vardagssysslorna i hemmet? Då kan vi på Veteranpoolen i Motala erbjuda våra tjänster! Vi erbjuder hemservice i Borensberg, Mantorp, Mjölby, Motala, Skänninge och Vadstena.

Många upplever att de tvingats gå ned i arbetstid eller säga upp sig för att kunna vårda en äldre familjemedlem. För en stressfri vardag och tid till egna aktiviteter eller socialt umgänge – låt oss hjälpa dig istället! Vi har alternativet och det kallas ”äldre hjälper äldre”.

Hur kan vi hjälpa dig?

  •  Service – vi städar, tvättar och handlar, gärna tillsammans med dig.
  •  Socialt – genom att aktivera, ledsaga, motivera, stimulera till självhjälp och glädje för att göra vardagen lite lättare.
  •  Övrigt – trädgårdsarbete, snöskottning, fönsterputs, enklare hantverk, målning

Hur går det till?
Kontakta vårt lokalkontor i Motala och beskriv dina och din familjs behov. Vi väljer sedan ut en eller flera tänkbara personer från vår veteranpool som matchar uppdraget. Vi tar hänsyn till både gemensamma intressen samt närheten till din bostad när vi väljer resursperson. För att allt ska kännas tryggt får ni träffa en eller flera från vår personal innan ni bestämmer er. Naturligtvis är det viktigt att personkemin stämmer. Vår personal har särskild legitimation från Veteranpoolen i Motala och kan identifiera sig för närstående och familj. Ni bestämmer själva omfattningen och längden på uppdraget.

Varför Veteranpoolen?
Ända sedan starten av Veteranpoolen 2007 har ”äldre som hjälper äldre” varit ett framgångskoncept. Vi har under dessa år hunnit skaffa oss en rejäl kunskapsbank om hur det är att vara äldre, att vara barn till äldre eller att vara nära anhörig eftersom många av våra kunder är + 55 år. Framgången bygger på:

  •  Stor insikt och förståelse för den äldres individuella behov av stöd och hjälp i det egna hemmet
  •  Att all vår personal befinner sig i samma åldersgrupp som den äldre familjemedlemmen med allt vad det innebär av livserfarenhet, gemenskap och igenkännande för ett ökat socialt utbyte.
  •  Att den enkla lösningen är att du som kund själv bestämmer hur just ditt behov ser ut.
  •  Att det är samma person/er som kommer varje gång.

Kvalitetstid
Som anhörig vill man hellre ha tid att umgås istället för att stressa runt i olika ärenden. Det är där vår personal kommer in och jobbar, gärna med att hjälpa äldre med det där lilla extra som underlättar vardagen och bryter ensamheten. Man följer till exempel med till läkaren, lagar lunch och äter tillsammans, tar sig till affären eller går på en promenad någon gång i veckan. Uppdragen får ta den tid de tar – vi stressar inte.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Motala Mjölby
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN