Privat hemtjänst i Skövde

Har du närstående som bor i Skövde och som skulle behöva hemservice? Då kan vi på Veteranpoolen hjälpa er!

När våra släktingar blir äldre behöver de ofta mer hjälp med sysslorna i vardagen vilket också ökar stressen för de anhöriga. Många gå ner från heltid till deltid eller slutar sin anställning för att få tiden att räcka till för sina äldre familjemedlemmar. Ofta blir också de egna intressena och det sociala umgänget lidande. Med vår tjänst ”äldre hjälper äldre” kan ni nu få vardagspusslet att gå ihop.

Vad ingår i tjänsten?

  • Service – vår veteran hjälper din äldre släkting med hushållssysslor som tvätt, städning, matinköp och liknande.
  • Socialt umgänge – aktiviteter i form av bland annat sällskapsspel och promenader eller annat som din familjemedlem tycker är roligt.
  • Övrigt – vi kan också hjälpa till med underhåll i hemmet såsom gräsklippning, fönsterputs, målning och snöskottning.

Så här fungerar det:

  • Du börjar med att kontakta vårt lokala kontor i Skövde och beskriver vilka behov du och din familjemedlem har. Du kan nå oss på flera olika sätt. Fyll i kontaktformuläret här på sidan eller skicka ett mail så återkommer vi så snart som möjligt. Du kan också ringa oss direkt på 0500-41 01 08.
  • Vi matchar sedan dina önskemål mot de veteraner som ingår i vår pool. I möjligaste mån försöker vi hitta en person som delar intressen med din familjemedlem och som helst också bor i närheten.
  • Både du och dina anhöriga träffar en eller flera kandidater innan ni bestämmer er. Här läggs särskilt stor vikt vid att personkemin ska fungera bra.

När veteranen besöker dina anhöriga kommer denne alltid kunna legitimera sig med ett speciellt ID utfärdat av Veteranpoolen. Det är alltid samma person som utför besöken, vilket bidrar med rutin och ökar tryggheten för både dig och dina anhöriga. Ni bestämmer i hög grad själva hur omfattande uppdraget ska bli – vi har inga bindningstider. Vi rekommenderar dock att besöket varar i alla fall en timme varje gång för att ni ska få ut så mycket som möjligt av det.

Ett framgångsrikt koncept

Vår tjänst ”äldre hjälper äldre” har varit en stor framgångssaga alltsedan starten 2007. Våra veteraner är själva äldre och har stor förståelse för de behov av hjälp i hemmet som uppstår i stigande ålder. Detta bidrar även till ökad gemenskap och socialt utbyte.

Tack vare ”äldre hjälper äldre” kan du nu slippa stressen kring alla praktiska angelägenheter och få mer verklig kvalitetstid över vid umgänget med dina närstående. Er veteran gör allt det du har svårt att hinna med, som att följa med på promenader, laga lunch och ledsaga vid läkarbesök. Han eller hon tar sig alltid den tid som behövs utan att stressa iväg till andra kunder.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Skövde
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN