Hemservice i Södertälje

Behöver ni någon som kan hjälpa er äldre anhöriga i hemmet? Vi på Veteranpoolen i Södertälje erbjuder en hemservice för äldre som hjälper till att underlätta både deras och deras familjers vardag.

Många äldre får problem att klara vardagens grundläggande sysslor i det egna hemmet när de åldras, samtidigt som det kan vara svårt för övriga familjemedlemmar att finnas till hands hela tiden. Därför har vi på Veteranpoolen tagit fram det framgångsrika konceptet ”Äldre hjälper äldre” där vi hjälper till med alla de vardagliga sysslorna. Genom vår hemservice har vi gjort det möjligt för många äldre att bo kvar i det egna hemmet, samtidigt som vi bidragit till att höja livskvaliteten.

Vad ingår i ”Äldre hjälper äldre”?

  • Hjälp i hemmet – vi hjälper till att laga mat, handla och tvätta.
  • Ledsagning och fysisk och social aktivering – vi följer med på läkarbesök, promenader samt gör den äldre sällskap under måltider.
  • Övrig relaterad service – vi hjälper även gärna till med andra projekt som rör hemmet såsom att skotta snö, klippa gräset och putsa fönster.

De veteraner som arbetar med vår hemservice är pensionärer med lång livserfarenhet och en utpräglad servicekänsla. Många av våra äldre klienter upplever att den relativa närheten i ålder gör vår hemservice mer trivsam och öppnar upp för gemensamma intressen. Våra veteraner väljer själva ut sina uppdrag och har aldrig bråttom till nästa klient när de kommer hem till din äldre anhörige.

När uppdragen är löpande ser vi till att det är samma veteran som kommer hem till er äldre anhörige varje gång, för er familjs bekvämlighets skull. Våra veteraner kan alltid identifiera sig med en särskild legitimation som vi utfärdar.

Så här går du till väga för att anlita Veteranpoolen i Södertälje:

Fyll i intresseanmälan här på hemsidan eller ring till lokalkontoret i Södertälje på 08-550 180 70. Det går även bra att skicka e-post till sodertalje@veteranpoolen.se.
Tala om för oss vad det är ni söker. När vi letar efter en lämplig veteran i vår resurspool tar vi bland annat hänsyn till att person i fråga har gemensamma intressen samt bor i närheten av den äldre.

Vi hjälper er att hitta någon som matchar den äldres behov. Något som är väldigt viktigt är att personkemin stämmer. Därför kommer ni oftast att få möjligheten att träffa flera veteraner innan ni bestämmer er. Det är viktigt för oss att ni känner er trygga och bekväma med den veteran ni väljer. Ni väljer i stort sätt själva hur länge uppdragen ska vara samt vad de ska omfatta. Vår enda önskan är att varje uppdrag varar minst en timme.

Vår hemservice kan du ta del av i följande orter: Södertälje och Nykvarn

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Södertälje
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN