Hemservice i Strömstad

Har ni en äldre släkting eller anhörig boende i Strömstad som behöver lite extra hjälp i sin vardag? Då kan ni vända er till Veteranpoolen i Strömstad.

Många äldre får det svårt att bo kvar i det egna hemmet när de åldras och de lättaste vardagliga sysslorna som ett eget hem innebär helt plötsligt blir tunga och problemfyllda. Samtidigt kan inte familjen alltid finnas till hands, kanske på grund av stora avstånd mellan bostäderna, eller dagliga arbeten och skola. Veteranpoolens hemservice finns där för både er familj och er äldre anhörige.

Genom vår tjänst, som vi kallar ”äldre hjälper äldre” kan våra veteraner finnas där för er äldre anhörige under vardagens svårare moment och hjälpa till vid behov. På så sätt kan er tid tillsammans bli mer kvalitativ och fri från krav och måsten. Vi anpassar alltid vår service efter den äldres individuella behov och tar oss an både stora och små uppdrag. Kanske behöver er äldre släkting bara någon som ledsagar till läkarbesöket eller skjutsar till apoteket? Då kan vi finnas där.

Vad innebär ”Äldre hjälper äldre”?

  • Service i hemmet – vi kan till exempel hjälpa till med att städa, tvätta och laga mat.
  • Social och fysisk aktivering – våra veteraner kan följa med på läkarbesök och uppmuntra till promenader och små utflykter.
  • Övrig hjälp – vid behov kan vi även hjälpa till med annat såsom gräsklippning, snöskottning och skjuts till olika aktiviter.

Våra veteraner har lång livserfarenhet och är alla i pensionsåldern. Detta ökar chanserna för en god relation och gemensamma intressen med er äldre anhörige. Alla våra veteraner bär på legitimation från oss och kan därmed alltid legitimera sig för er bekvämlighets skull.

Gör så här för att anlita Veteranpoolen i Strömstad:

  • Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi er snarast, eller ring direkt till vårt lokala kontor i Strömstad på 0526-59 00 15. Det går även bra att maila oss på stromstad@veteranpoolen.se.
  • Med hänsyn till vilka intressen er anhörige har samt var han eller hon bor väljer vi ut den veteran som passar bäst för uppdraget.
  • Det är viktigt att alla trivs tillsammans och därför kommer ni att få träffa en eller flera personer innan ni bestämmer er.

Det är ni som bestämmer hur länge ett uppdrag ska vara samt vad det ska omfatta. Vi rekommenderar dock att varje uppdrag vara minst en timme.

Våra veteraner kan hjälpa er i följande områden: Åmål, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Fjällbacka, Grebbestad, Hamburgsund, Kungshamn, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Smögen, Sotenäs, Strömstad och Tanum.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Strömstad
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN