Hemservice i Umeå

Hemservice i Umeå innebär att en äldre person från vår resurspool hjälper en annan äldre medborgare med vardagliga sysslor i hemmet. Veteranpoolens hemservice går under namnet ”äldre hjälper äldre” och gör att både veteranen som kan bistå med tid och kunskap känner sig uppskattad och värdefull, att en äldre person får hjälp och assistans samt även sällskap i vardagens. Många familjemedlemmar upplever detta som en mycket bra lösning för att få vardagen att gå runt.

Tjänsten anpassas efter behov, vi kan bland annat hjälpa till med:

  • Service – städning, tvättning och strykning, handla och laga mat.
  • Socialt – ledsagning, aktivering, motivation, stimulans till självhjälp och en glädjekälla i vardagen.
  • Övrigt – snöskottning, fönsterputsning, gräsklippning, enklare hantverk, målning

Hur fungerar det hemservice i Umeå?

Kom i kontakt med oss via intresseanmälan här på hemsidan eller via vårt lokala kontor här i Umeå. Berätta hur just du och din familj behöver assistans så matchar vi era behov mot en resurs i vår pool. Vi tar givetvis hänsyn till geografisk närhet och gemensamma intressen. Du som kund får alltid träffa den utvalda veteranen innan tjänsten påbörjas. Personkemin ska stämma och alla inblandade ska känna sig trygga och säkra med upplägget. Uppdragets omfattning bestämmer du själv, och det är upp till dig hur ofta och hur länge veteranen ska vara på plats, även om vi rekommenderar att varje besök varar minst en timme.

Varför välja hemservice från Veteranpoolen i Umeå?

Äldre som hjälper äldre har sedan starten 2007 varit ett framgångskoncept för Veteranpoolen. Vi har stor erfarenhet och våra äldre resurser vet själva hur det är att åldras. Vår framgång bygger till stor del på:

• Betydande förståelse och insikt i vad det innebär att åldras och bli äldre
• Senior personal med personlig erfarenhet, igenkännande och tilltagande socialt utbyte.
• Skräddarsydda lösningar som passar din och din familjs behov
• Trygghet och säkerhet med kunnig personal

Kvalitetstid för familjen

Den familj som väljer att anlita hemservice från Veteranpoolen i Umeå kommer snart att upptäcka fördelarna. När ni ses kommer ni att kunna fokusera på att umgås och göra roliga saker istället för att spendera tiden med sysslor i hemmet. Vår personal hjälper gärna till med att följa med på läkarbesök, hämta ut medicin på apoteket, byta glödlampa, handla mat och laga lunch, vara sällskap vid måltider och fikapauser samt gå på promenad och ta en glass i solen. Veteranpoolens personal har tid och stressar aldrig mellan uppdragen.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Umeå
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN