Hemservice i Uppsala

Har ni en äldre anhörig i Uppland som behöver hjälp med de vardagliga sysslorna i hemmet?
Då kan ni vända er till oss på Veteranpoolen i Uppsala.

När släktingar och anhöriga blir äldre är det naturligt för övriga familjemedlemmar att känna att man vill hjälpa dem mer. Ibland räcker dock inte tiden till. Därför har vi på Veteranpoolen tagit fram konceptet ”Äldre hjälper äldre” som går ut på att våra veteraner hjälper äldre människor med olika vardagssysslor i hemmet. På så sätt får ni och er äldre anhöriga mer kvalitetstid tillsammans och slipper den stress som lätt kan uppstå.

Med hjälp av vår hemservice har många äldre människor kunnat bo kvar i det egna hemmet ännu längre, vilket har ökat både livskvaliteten och glädjen. När ni anlitar Veteranpoolen för er äldre anhörige kan vår veteran erbjuda en flexibel service, vi anpassar tjänsten helt och hållet efter er anhöriges behov och önskemål.

Vad innebär ”Äldre hjälper äldre”?

  • Service i hemmet – vi kan hjälpa till med att tvätta, städa och handla mat
  • Social stimulans och fysisk aktivering – vi ledsagar, aktiverar och motiverar er anhörige till små resor och utflykter för att fylla dagarna med glädje
  • Övriga sysslor – vi kan hjälpa till med olika sysslor som att skotta snö, klippa gräs och byta glödlampor

Så här gör ni för att anlita hemservice i Uppsala:

  • Fyll antingen i en intresseanmälan via vår hemsida eller kontakta oss på lokalkontoret i Uppsala på 018-12 36 40 eller 070-957 06 45. Alternativt går det bra att maila oss på uppsala@veteranpoolen.se.
  • Beskriv era behov så matchar vi därefter era behov mot resurserna i vår pool. Vi tar hänsyn till aspekter som gemensamma intressen, närhet till bostad och tillgänglighet.
  • Då ni anlitar oss får ni alltid träffa en eller flera veteraner innan ni fattar ett beslut om vem som får uppdraget. Det är viktigt att personkemin stämmer för att en god relation ska kunna byggas upp.

Vår personal kan alltid legitimera sig med en legitimation som utfärdats av Veteranpoolen. Naturligtvis försöker vi se till att det alltid är samma person eller personer som besöker den äldre. Det är ni som väljer vilken omfattning och längd uppdragen ska ha, men vi ser helst att varje tillfälle varar minst en timme.

Ett framgångsrecept

Vårt koncept ”Äldre hjälper äldre” har visat sig bli en riktig succé. Det beror mycket på att våra veteraner har stor förståelse för hur det är att bli äldre. Vår personal är i pensionsåldern, vilket gör att gemenskapen och det sociala utbytet naturligt blir större. Tack vare våra veteraner får ni som familjemedlemmar mer tid att umgås kvalitativt med er äldre anhörige.

Våra veteraner finns tillgängliga i följande orter: Arlanda, Bålsta, Enköping, Hallstavik, Knivsta, Märsta, Öregrund, Östhammar, Rimbo, Sigtuna, Uppsala och Väddö.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Uppsala
Hemservice Hemservice
INTRESSEANMÄLAN Hemservice