Hemservice i Värnamo

Har ni en äldre släkting eller närstående boende i Värnamo som behöver mer hjälp i vardagen i det egna hemmet?

Anlita Veteranpoolens hemservice i Värnamo.
När man blir äldre visar det sig ofta att de enklaste hushållssysslorna som ett eget hem medför helt plötsligt blir tyngre att utföra. Ofta kan det dessutom vara svårt för släktingar och familjemedlemmar som kanske bor på annan ort eller har dagligt arbete att göra att finnas till hands när det krävs. Då finns Veteranpoolens hemservice där för er familj.

Vi kallar vår tjänst ”äldre-hjälper-äldre”. Veteranerna som arbetar med vår hemservice är alla i pensionsåldern och har lång livserfarenhet och en utpräglad känsla för service. De anpassar sina tjänster efter er äldre anhöriges behov, och kan finnas där om så bara för ett par timmar varje vecka, om den äldre behöver skjuts till läkaren eller motiveras till att ta en promenad.

Vad innehåller vår tjänst?

  •  Service i hemmet– vi hjälper till att städa, tvätta och laga mat, allt efter klientens  behov.
  •  Socialt umgänge – vår veteran kan ledsaga den äldre till läkarbesök och apotek, skjutsa till affären samt motivera den äldre till anpassad fysisk aktivitet och små  utflykter
  •  Övrigt – skotta snö, byta glödlampor, enklare reparationer i hemmet.

Så här anlitar ni Veteranpoolens hemservice:

  •  Kontakta vårt lokalkontor i Värnamo på telefonnummer 0370-43 080 (för Sävsjö/Vetlanda 0382-53 030). Berätta för oss om er äldre anhörige, om dennes särskilda behov och intressen. Vi vill gärna ha en uppfattning om i hur stor omfattning ni behöver hemservice så att vi kan planera utifrån detta.
  •  Vi tar fram lämpliga kandidater från vår veteranpool. Vi tar särskild hänsyn gemensamma intressen och närhet till bostad, så att vår service alltid kan finnas nära till hands.
  • Ni får sedan träffa en eller flera av våra medarbetare innan du fattar ett beslut. Vi lägger stor vikt vid att personkemin stämmer.

Vid regelbundna uppdrag försöker vi att alltid skicka samma person. All vår personal kan legitimera sig med en speciell legitimation från Veteranpoolen så att ni i familjen skall känna er trygga med vår tjänst. Ni väljer själva uppdragets omfattning och tidsramar, men vi rekommenderar minst en timme per uppdrag.

Ett framgångsrecept
Vi har arbetat med det här konceptet sedan 2007, och det har varit en stor framgång då våra veteraner och klienterna ofta kunnat finna varandra på ett socialt plan.
Arbetssättet medger stor flexibilitet, och man kan vid varje besök bestämma om man exempelvis vill har hjälp med att laga lunch, besöka doktorn eller gå en promenad. Våra veteraner väljer själva ut sina uppdrag och disponerar över sin egen tid, därför behöver de inte stressa iväg till nästa uppdrag när de har varit hos er anhörige.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Värnamo
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN