Bekämpa mossa - kolla med oss

Varför ska du bekämpa mossa?

Mossa kan verka som en liten sak, men det kan faktiskt vara ett stort problem. Mossa kan göra ytor hala och farliga att gå på, vilket kan leda till skador och olyckor. Mossa kan också vara ett tecken på fuktproblem, vilket kan leda till skador på byggnader och trädgårdsanläggningar.

Dessutom kan mossan konkurrera med andra växter om näring och vatten. Mossa kan också göra att ytor ser tråkiga och smutsiga ut, vilket kan påverka fastighetens estetik och värde.

Det är viktigt att ta mossan på allvar och vidta åtgärder för att bekämpa den så snabbt som möjligt. Ju längre du väntar, desto svårare kan det vara att ta bort mossan från din trädgård eller fastighet. Vill du inte göra jobbet själv – anlita ett proffs.

Mossbekämpning - fyra metoder

Här är de vanligaste metoderna för att ta bort mossa. Vilken metod som är bäst beror på ytan som behöver rengöras och mängden mossa som behöver tas bort. Det är viktigt att välja en metod som är säker och effektiv för den specifika ytan som ska rengöras.

  • Mekanisk avlägsning – skrapning eller borstning
  • Högtryckstvätt
  • Naturliga metoder – ättika eller bikarbonat
  • Kemisk mossbekämpning

Vill du inte göra jobbet själv – kolla med oss. Vi har både kunskap, tålamod och produkterna.

Förebygg och förhindra att mossan kommer tillbaka

Att ta bort mossan från ytor är ett viktigt första steg, men för att förhindra att mossan återvänder är det viktigt att vidta förebyggande åtgärder. Att förebygga mossa kan vara den mest effektiva metoden för att förhindra att mossan kommer tillbaka.

  • Beskära träd och buskar för att öka ljusinsläppet
  • Gödsla för att förbättra markens kvalitet och PH-balans
  • Ta bort överväxta växter för att öka ventilationen
  • Förhindra att fukt samlas i marken

Följ dessa tips eller låt oss hjälpa dig. Vi tar gärna bort mossan och hjälper dig hålla den borta hela säsongen.

När på året funkar de bäst att bekämpa mossa?

Bekämpning av mossan är viktigt och det är bäst att göra det under den torrare delen av året, oftast under vår- och sommarmånaderna.

Våren är en bra tid att ta bort mossan manuellt eller med en högtryckstvätt och förbättra markens pH-balans. Sommaren är en bra tid att använda kemiska produkter eller högtryckstvätt.

Hösten är också bra för att ta bort mossan manuellt eller med en högtryckstvätt och förbättra dräneringen. Vinter är inte lämplig för mossbekämpning eftersom mossan är mer motståndskraftig mot kalla temperaturer och vått väder.

Så funkar det

Det är enkelt att boka vår hjälp. Kontakta oss genom at klicka på knappen. Fyll i formuläret  – eller ring. Gör det du tycker är enklast. Vi lovar att återkomma snabbt.

Vi följer upp och tar reda på dina behov och önskemål. Vi svarar på frågor, ger dig information om RUT-avdraget och vad timpriset blir för dig. Sedan letar vi upp vem som bäst kan göra jobbet hos dig.

Din trädgårdsveteran kontaktar dig för att planera in när jobbet ska utföras.  Vi sätter igång och gör jobbet enligt dina önskemål. Dyker det upp nya frågor kan du prata direkt med din veteran – eller ringa oss på kontoret.

Välkommen

Börja med att fylla i postnumret där du vill ha hjälp

Klicka sedan på "Gå vidare"

Kontrollera postnumret du angav. Måste bestå av 5 siffror.

Tyvärr. Vi hittade inte det postnummer du angav. Men inga problem! Klicka här för att se ditt närmaste kontor.