Hjälp i trädgården

Njut av din trädgård och uteplats

Vad ska vi göra?

Dags att förbereda inför säsong eller sista höstrycket – vi finns här för dig. Klipper gräs, rensar ogräs, krattar, räfsar och röjer. Och tar hand om både häckar, buskar och träd.

När ska vi komma?

Unna dig lyxen och prova att boka löpande hjälp med din trädgård – eller ring oss vid behov när du inte hinner, har kompetensen eller kanske är bortrest. Oavsett så låser du inte upp dig.

Vad kostar det?

De flesta tjänsterna omfattas av RUT-avdraget och timpriset är olika från tjänst till tjänst. Självklart löser vi avdraget direkt på fakturan så du slipper fundera på det. Fyll i en intresseanmälan så får du snabbt svar på dina frågor.

Vad kostar det?

Trädgårdsskötsel – våra tjänster

Vi löser det mesta inom trädgårdsskötsel. Ge oss hela listan eller låt oss göra det du inte hinner, kan eller har lust med. Anlita oss för löpande uppdrag eller punktinsatser.

Koppla av från gräsklippning

Att klippa gräs kan verka enkelt, det är väl bara att köra fram och tillbaka med klipparen så blir det bra. Men vill du vara säker på att göra rätt så du ger din gräsmatta de allra bästa förutsättningarna att bli så fin som möjligt så behöver du en del kunskap. Och rätt verktyg såklart.

Vi hjälper dig från de första insatserna tidigt på våren, klipper gräsmattan under sommaren och hjälper dig såklart med den sista gräsklippningen innan det är dags att stänga ner trädgården för säsong.

Läs mer och boka!

Dags att beskära träd och klippa häck

Kunskap om trädbeskärning

Att beskära träd är någon som kräver gedigen kunskap. Gör man fel riskerar man nämligen att skada trädet och i värsta fall klarar det sig inte alls. Oavsett om ditt mål är att beskära trädet för att det ska ge mer frukt eller hålla formen så det passar in i din trädgård så kan vi hjälpa dig.

När kan man beskära träd?

En viktig aspekt av trädbeskärning är också när på året man kan beskära. Och det finns inget enkelt svar på det. Olika sorters träd mår bäst av att bli beskurna på olika tidpunkter. Vissa träd kan du till exempel beskära hela året medan andra mår bäst av att beskäras under tidig vårvinter.

Vi har också de stora tunga sommarmånaderna juli, augusti och september som kallas för JAS-perioden. JAS kallas även ibland JASO – i södra delen av landet där man ofta kan beskära träd långt längre än i den norra delen av landet. Är du osäker på när just dina träd mår som bäst av att bli beskurna så hjälper vi dig med en koll och lägger upp en plan.

Samma sak gäller häckklippning – här gäller det också att veta hur man gör, när man gör det och att man har rätt utrustning. Hur ser det ut i din trädgård?

Läs mer och boka trädbeskärning!

Slipp rensa ogräs och kratta löv

Tillhör du dem som gillar att vara ute i trädgården och rensa ogräs och kratta löv? Grattis. Det kan verkligen vara ett härligt sätt att koppla av på. Men för många blir det tvärtom – det blir ett ont måste som tar tid från annat som är roligare.

Vi vet hur man överlistar ogräset så att det får sån liten chans som möjligt att ta över i dina rabatter. Och vi tar gärna i med trädgårdshandskarna när det är dags att kratta löv, ta bort nedfallna kvistar eller fallfrukt. Hur vill du ha det?

Läs mer och boka!

Fler populära tjänster

  1. Bortforsling och transport av skräp och avfall. Låt oss ta hand om skräpet och köra det till återvinningen. Läs mer!
  2. Snöskottning och halkbekämpning. Säkra upp frukostlugnet i vinter och låt oss ta hand om snö och is. Läs mer!
  3. Stenläggning och plattsättning. På många orter har vi även möjlighet att hjälpa dig t ex skapa en gång i trädgården. Läs mer!
Snacka trädgård med oss

Pensionärer i trädgården

Våra härliga medarbetare är pigga pensionärer som gillar att ta i med trädgårdshandskarna och har valt att fortsätta jobba lite för att de tycker det är roligt. Beroende på vad du vill ha hjälp med så matchar vi dig mot rätt kompetens och veteran. Många har utbildning inom t ex trädbeskärning eller lång gedigen erfarenhet av att ta hand om trädgårdar. Du kan alltid känna dig trygg med att vi hjälper dig på bästa sätt. Ibland får du en veteran som utför de insatser du vill ha hjälp med och ibland kommer ett eget litet trädgårdsteam med flera olika veteraner.

Trädgårdskalendern – tips för våren

Vårt land är avlångt och startskottet för vårens insatser i trädgården går därför inte exakt samtidigt – trädgårdskalendern för våren kan se ut så här? Men tidigt på året kan du börja förkultivera de växter du senare planterar ut. Även kryddväxter kan du plantar inomhus nu för att sedan sätta ut. Det är på våren du sätter lökar och knölar för de blommor du vill njuta av under sensommaren.

Håll koll på att du inte har snö på gräsmattan som ligger för länge – då kan du nämligen drabbas av snömögel. Har du problem med mossa i din gräsmatta är det läge att kalka tidigt och även ge gräsmattan en omgång gödsel under våren. På våren har du störst chans att vinna kampen över ogräset. Ju tidigare du börjar rensa desto större möjlighet att trötta ut ogräset och ta bort kraften ur det. Samma sak gäller även sniglarna – kampen börjar nu. Visste du att de lägger ungefär 400 ägg på en enda säsong.

Beskära dina äppel- och päronträd och passa på att forma och gallra ur vissa härdiga busk- och häckväxter.

Trädgårdskalender – tips för sommaren

På sommaren är det tid att njuta av din trädgård. Men också en viktig att ta hand om och sköta den på bästa sätt. Allt från gräsmattan, ogräset till planteringar och trädvård. Om du klipper gräsmattan regelbundet blir den tätare, men klipp inte för kort. Ungefär en tredjedel är lagom för de allra flesta gräsmattor. Gödsla gärna din gräsmatta under en regnig period och ge din gräsmatta en rejäl vattning hellre än ofta och lite. Det mår den nämligen bättre av. Ge inte upp kampen mot ogräset – rensa lite hela tiden så blir det mindre ogräs nästa år.

Trädgårdskalender – tips för hösten

Visste du att sista rycket i trädgården för säsongen ger våren ett försprång. Missa inte den chansen. Vad ska man då göra i trädgården under hösten? Tvätta av dina utemöbler och ställ in i torr förvaring – då håller de längre och riskerar inte att ta skada om de står kvar ute. Ta hand om alla dina verktyg och redskap – tvätta och smörj in. Smutsiga verktyg kan till och med skada dina växter om de fått ohyra på sig.

Under hösten petar du ner vårens lökar – och njuter av att skörda årets frukt och grönsaker. Många träd och buskar kan beskäras långt in på hösten. Och glöm inte bort att ge gräsmattan en sista klippning innan vintervilan.

Håll trädgården i topptrim hela året utan att lyfta ett finger

Vi hjälper dig gärna att hålla hela trädgården i topptrim hela säsongen och gör alla de insatser som krävs för att skapa de bästa förutsättningarna för en frisk och välmående trädgård. Men du kan också göra del av jobbet själv och låta oss göra de delar du själv inte vill, hinner eller kan göra själv. Många bokar in en återkommande hjälp till exempel en gång varannan vecka – lite som att ta hjälp med städningen hemma. Medan andra ringer vid behov. Oavsett hur du vill ha det så finns vi här för dig.