Stor efterfrågan på pensionärer som vill jobba – Veteranpoolen rekryterar brett

Stor efterfrågan på pensionärer som vill jobba – Veteranpoolen rekryterar brett

PRESSMEDDELANDE 28 mars 2023

Trots bistra ekonomiska tider har Veteranpoolen startat året starkt och efterfrågan på erfaren arbetskraft är fortsatt hög. Veteranpoolen har idag över 9 000 aktiva jobbonärer, och fler ska det bli. Hos såväl privatpersoner som företag är intresset för att anlita en pensionär stort, och för att möta det stora intresset behövs nu runt 1 000 nya medarbetare runt om i landet fram till sommaren.

Stigande kostnader och ekonomisk oro har inte påverkat efterfrågan på de svenska jobbonärernas tjänster. Det märks när Sveriges största arbetsgivare för pensionärer, Veteranpoolen, nu summerar årets första månader. 2023 har börjat starkt. I januari och februari ökade produktionen med 5,5 % jämfört med samma månader i fjol.

1 000 nya jobbonärer innan sommaren
Många förknippar nog Veteranpoolen med hushållsnära tjänster och tjänster inom hantverk och trädgårdsarbete hos privatkunder. Och här är efterfrågan fortsatt stor. Men en del av framgången just nu
handlar också om att allt fler svenska företag väljer att bemanna med veteraner, i tider av kompetensbrist. Detta sammantaget gör att Veteranpoolen ser ett stort behov av att rekrytera ännu fler arbetsglada
pensionärer.

Veteranpoolen märker av ett högt tryck från både privat- och företagskunder. Kvalificerad arbetskraft är i många branscher en bristvara, inte minst vid tillfälliga toppar eller deltidsuppdrag. och här är svenska pensionärer en viktig tillgång. Därför behöver Veteranpoolen de närmsta månaderna rekrytera runt 1 000 pensionärer runt om i hela landet, som är sugna på att jobba med trädgård, hantverk, städ och med företagsuppdrag, inom t.ex. ekonomi, administration och fastighetsskötsel.

Mats Claesson är vd på Veteranpoolen AB.

– Flexibiliteten är en av de sakerna som både våra veteraner och kunder värdesätter mest med Veteranpoolen. Veteranerna är ju pensionärer och har möjlighet att styra över sin tid, och kunderna kan ha en veteran på plats snabbt om det skulle behövas. Vi har vi ett fortsatt stort tryck på våra tjänster, och vi vet att viljan att arbeta är hög bland pensionärerna här, så nu hoppas vi på många nya kollegor! säger Mats Claesson.

Svenska pensionärer vill jobba
Medan länder som Frankrike och Storbritannien kämpar med att få sina äldre medborgare att fortsätta arbeta, är Sverige ett av de länder i Europa med högst andel pensionärer som jobbar. Och viljan att kombinera pensionen med en fot kvar i yrkeslivet är stor. 45 % av de svenska pensionärerna vill jobba i någon utsträckning. Det visar Veteranpoolens undersökning från 2022, där 1 587 seniorer i åldrarna 65–70 år intervjuades. Pensionärerna väljer att vara jobbonärer för att tjäna lite extra pengar. Men många anger också att det handlar om att de vill hålla i gång kroppen och känna sig behövda.

– Vi tycker såklart det är glädjande att så många vill fortsätta jobba, för de svenska pensionärerna behövs! Våra medarbetare besitter decennier av kompetens som kommer väl till pass hos våra kunder. Samtidigt får veteranerna tillgång till ett socialt sammanhang, aktiviteter och en extra peng utöver pensionen, säger Mats Claesson, vd på Veteranpoolen.

Kontakt
Vid frågor, vänligen kontakta:
Mats Claesson, vd Veteranpoolen AB
Tel: 0300-77 00
E-post: mats.claesson@veteranpoolen.se

Det går också bra att kontakta Carolina Andersson ang. pressbilder eller övriga frågor.

Läs mer:
Svenska pensionärer som jobbar väcker internationell uppmärksamhet
Nya grepp i kampen om jobbonärerna – Veteranpoolen satsar på medarbetaraktiviteter under 2023

Om Veteranpoolen
Veteranpoolen är med drygt 9 000 aktiva veteraner Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. Här hittar man erfarna och kompetenta seniorer som har valt att fortsätta jobba efter pensionen – för att de vill och kan. Veteranpoolen utför uppdrag hos privatpersoner inom hantverk, hem, trädgård och omsorg. Dessutom bemannar man företag inom allt från fastighetsskötsel och industri till ekonomi och administration. Veteranpoolen är ett auktoriserat bemanningsföretag genom Almega.