Beijer bemannar upp med pensionärer i butiken

Beijer bemannar upp med pensionärer i butiken

Beijer byggmaterial i Skövde har anlitat Veteranpoolen i ett par år. Och det har gjort Peter Nilssons arbete med att schemalägga personalen mycket trevligare.

– Nu behöver vi bara arbeta var fjärde lördag mot tidigare varannan. Och det är uppskattat, säger han.

Sedan Peter Nilsson kom i kontakt med Veteranpoolen har de haft flera veteraner inne som hjälpt till i verksamheten. Behovet har varierat mellan 4 och 20 timmar i veckan och Peter har bara positivt att säga om samarbetet.

– Det har fungerat långt mycket bättre än förväntat. Inte minst uppskattar jag inställningen till att arbeta som många har – de är dedikerade och vill verkligen vara här hos oss.

Pensionärerna bemannar upp med kort varsel

Personalen från Veteranpoolen har främst arbetat i den så kallade bygghallen. Här förvaras allt virke, isolering och skivmaterial som Beijer säljer. Veteranerna hjälper kunderna rätt, ser till att hyllplatserna är välfyllda och plockar ordrar som kunder lämnat via telefon eller mejl. De har också hjälpt till vid inventeringar och annat administrativt arbete.

– En annan stor fördel som jag uppskattar mycket med Veteranpoolen är att de kan rycka in på kort varsel. Får jag en sjukskrivning på morgonen, vi öppnar 06:30, så skickar jag ett sms och får svar inom en halvtimme. Sedan har vi ofta fått förstärkning under förmiddagen, säger Peter.

Fler inhoppare på väg

En av de veteraner som arbetar hos Beijer i Skövde är Janne Karlsson. Han gick relativt nyligen i pension och har under sitt yrkesverksamma liv hunnit med många olika roller. Allt från systemutveckling och programmering till fakturering och ekonomi. Peter kallar honom en riktig klippa och rätt man på rätt plats. Janne själv trivs mycket bra med att vara hos Beijer.

– Jag tycker det är roligt att hjälpa kunder och uppskattar den tacksamhet de visar när de får hjälp. Dessutom så är alla på Beijer trevliga, berättar han.

Peter Nilsson tänker även framöver komplettera bygghandelns 17 heltidsanställda med inhoppare från Veteranpoolen.

– Den ansvarskänsla de visar inför arbetet är mycket värdefull för oss, säger Peter.