Lär dig städa giftfritt – Märta Norell tipsar

Lär dig städa giftfritt – Märta Norell tipsar

Märta Norell har gjort till sin specialitet att städa giftfritt hemma hos sina kunder. Många av dem är äldre och de kan vara lite oroliga över vilka kemikalier som ingår i olika kommersiella städprodukter.

– Jag använder såpa, bikarbonat och ättika. När jag städar är jag noggrann och effektiv. Att göra något ordentligt tar inte längre tid, säger Märta.

Märta Norell gick i pension vid 62 års ålder – och då hon och hennes man hade ett stort golfintresse ägnade de sporten mycket av sin nyfunna lediga tid. Varje vår reste de till Thailand och spelade och till hösten gav de sig av till Portugal. Så höll de på i åtta år, sedan fick de nog och ville hitta på något annat.

– Jag är inte typen som sitter hemma utan vill gärna göra saker. Och så kom jag i kontakt med Veteranpoolen. Först var jag lite tveksam men jag åkte ut till en kund för att höra vilka förväntningar de hade på städningen och kände ganska snart att det passade mig.

Nu jobbar Märta nästan varje dag och trivs jättebra med det. De flesta av kunderna är äldre och mycket tacksamma mot henne när hon kommer.

– Det ger en inre belöning att få göra andra människor glada, säger Märta.

Hur ser det ut hemma hos dig?

Drömmer du om att komma hem till ett nystädat hus och få tid över till dig själv eller din familj? Varför inte unna dig lyxen av en egen veteran som kommer och städar hos dig. Vi har många återkommande städuppdrag och vi kommer med det intervall som passar dig och vi gör precis den städning som du önskar. Självklart med RUT-avdrag direkt på fakturan. Vi gör även storstädningar med fönsterputs och flyttstädning.

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig för ett kostnadsförslag.

Vi passade såklart på att be Märta Norell om hennes allra bästa tips på hur man kan städa giftfritt i hemmet.

Tre sätt att rengöra ugnen

  1. Såpa

Blanda två delar flytande såpa och en del vatten och applicera i ugnen. Ställ ugnen på 100-150 grader. Låt verka i 15 minuter, torka sedan av med rent vatten och en trasa.

  1. Ättika

Värm ugnen till 50 grader, ställ in en skål med 24 % ättika. Låt verka en timma, stäng av ugnen. När ugnen svalnat torka ur all gammal smuts med såpa och vatten.

  1. Bikarbonat

Är ugnen riktigt smutsig blanda varmt vatten och bikarbonat till en pasta och smeta in ugnen med, häll sedan ättika eller vitvinsvinäger i en sprayflaska och spraya på bikarbonaten, nu kommer det börja bubbla och fräsa, låt verka cirka 30 minuter eller längre. Torka av med vatten och trasa.

Rengöra diskmaskinen

Häll 24 % ättika i sköljfacket och kör maskinen.

Få fräscht duschrum och kakel

Använd 24% ättika med lika delar vatten och spraya på kaklet, låt verka några minuter, torka sedan av med en mirakeltrasa.

Putsa fönster

Använd vatten och lite diskmedel, är det väldigt smutsigt häll i lite ammoniak. Fukta en ren trasa och rengör fönstren. Efterputsa med mirakelduk eller gamla lakan som rivs i bitar. Glöm inte fönsterkarmar in- och utvändigt samt fönsterblecket.

Håll avloppet fritt

Blanda några teskedar bikarbonat i en kopp med vinäger. Häll ner blandningen i avloppet. Koka upp vatten och häll ner i vasken. Klart.

Not. redaktionen har testat och det funkar!

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!