Rekordsug efter jobbonärer – trädgårdstjänster i topp

Rekordsug efter jobbonärer – trädgårdstjänster i topp

PRESSMEDDELANDE 21 juni 2023

Gröna siffror hos Veteranpoolen! En blomstrande efterfrågan på trädgårdsskötsel och många nya företag bland uppdragsgivarna – det är framgångsreceptet när Veteranpoolen nu summerar sin bästa månad någonsin. Det annorlunda bemanningsföretaget, som bara bemannar med pensionärer, ökade sin produktion med nästan 8 procent jämfört med maj förra året. 

Hos Sveriges största arbetsgivare för pensionärer, Veteranpoolen, råder det ingen brist på uppdrag – tvärtom. Efter att i mars och april legat strax under förra årets produktion är trenden nu bruten – och det med råge. Siffrorna från maj i år visar på ett rekordstort sug efter jobbonärer, månaden blev den mest produktiva i Veteranpoolens historia. 130 550 timmar sammanlagt arbetade jobbonärerna ute hos privatpersoner och företag. Det var 10 000 timmar fler än maj i fjol, vilket är en ökning med 7,9 procent.

– Att vi i maj slår all time high är fantastiskt roligt! Särskilt efter en vår med mycket ekonomisk oro och osäkerhet i samhället. Vi har 9000 aktiva jobbonärer, som vill krydda pensionen med jobb, samvaro och något meningsfullt att göra. Det är glädjande att så många ser vilken viktig kompetens pensionärerna kan bidra med. När kvalificerad arbetskraft är en bristvara är de svenska pensionärerna en fantastisk tillgång, säger Veteranpoolens VD, Mats Claesson.

Medan många förknippar Veteranpoolen med hushållsnära tjänster, hantverks- och trädgårdshjälp, märker bemanningsföretaget av den växande trenden med att allt fler svenska företag väljer att anlita pensionärer. För företagen blir de jobbande pensionärerna en välkommen lösning på kompetensbristen, och ett sätt att snabbt förstärka med personal som har många års erfarenhet i bagaget.

Trädgårdsboom bakom rekordresultatet
Intresset för trädgård och odling ökar i hela samhället, och det märks tydligt hos Veteranpoolen. I maj var det rekordstor efterfrågan på just veteranernas trädgårdskunskaper: Veteranpoolen har aldrig tidigare producerat så många timmar inom trädgårdsskötsel.

En del av Veteranpoolens jobbonärer har en bakgrund som trädgårdsmästare medan många andra har lång erfarenhet av att ta hand om trädgårdar. Dessa trädgårdskunskaper kommer väl till pass när allt fler människor vill ta hand om sina utemiljöer. Dessutom har Veteranpoolen satsat på utbildning och att utöka kompetenserna. I våras utbildade Rosendals chefsträdgårdsmästare Malin Skiöld till exempel ett 30-tal jobbonärer i trädvård och trädgårdskunskap.

– Vi märker en otrolig uppgång i efterfrågan på trädgårdstjänster. Det handlar om allt från att klippa häckar och ta hand om rabatter, till skötsel av växter, beskärning av träd och gräsklippning. Svenskarna odlar som aldrig förr, och våra veteraner håller trädgårdarna friska och glada, säger Mats Claesson.

Kontakt
Vid frågor, vänligen kontakta:
Carolina Andersson, pressansvarig Veteranpoolen
Tel: 072-145 28 12
E-post: carolina.andersson@veteranpoolen.se

Läs mer:
Svenska pensionärer som jobbar väcker internationell uppmärksamhet
Nya grepp i kampen om jobbonärerna – Veteranpoolen satsar på medarbetaraktiviteter under 2023

Om Veteranpoolen
Veteranpoolen är med drygt 9 000 aktiva veteraner Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. Här hittar man erfarna och kompetenta seniorer som har valt att fortsätta jobba efter pensionen – för att de vill och kan. Veteranpoolen utför uppdrag hos privatpersoner inom hantverk, hem, trädgård och omsorg. Dessutom bemannar man företag inom allt från fastighetsskötsel och industri till ekonomi och administration. Veteranpoolen är ett auktoriserat bemanningsföretag genom Almega.