RUT-tjänst eller HEM-tjänst – vi reder ut

RUT-tjänst eller HEM-tjänst – vi reder ut

Har du behov av stöttning med vardagssysslor för att bo kvar hemma och leva ett självständigt och rikt liv? Då kan du ansöka om hemtjänst hos din kommun. Men du kan också vända dig till Veteranpoolen och använda RUT-avdraget.

Ombytta roller

Att behöva hjälp kan skapa en känsla av stress. Man vill inte vara i vägen, man vill klara sig själv. Så som man alltid gjort. Det kan också skapa en stress hos barn och anhöriga som vill finnas där men kanske inte har tiden eller bor för långt bort.

 

Den oväntade lösningen

Om du inte blir beviljad hemtjänst kan du alltid vända dig till oss. Vi ställer inga krav. Du kan också vända dig till oss för att komplettera hemtjänsten. Eller istället för hemtjänst. Kanske vill du ha fler promenader, Att vända sig till oss är enkelt. Några saker gör stor skillnad!

 

Svårslagen flexibilitet

En fast dag i veckan eller någon att ringa vid behov – du bestämmer. Två timmar en veckan och 8 timmar nästa är inte heller något problem för oss. Vi anpassar oss efter dina önskemål.

 

Trygghet med samma person

Våra medarbetare är pensionärer som jobbar för att de tycker att det är roligt. Den glädjen smittar av sig.

De jobbar inte heltid och behöver aldrig stressa. Det finns gott om tid för det lilla extra.

Detta gör att du alltid möter samma person. Ni lär känna varandra och har trevligt ihop. Kanske har ni också gemensamma intressen att upptäcka.

 

Prisvärt med RUT-avdrag

Det fina är också att våra tjänster ingår i RUT-avdraget. Det innebär att du bara betalar halva timpriset.

Något få känner till är dessutom att barn kan ge bort RUT till sina föräldrar. Vilket kan öppna nya möjligheter både för syskon som vill hjälpa till och för den som inte har ett bra underlag för skatteavdraget.

 

Vad kan du få hjälp med

Med trygg hand fixar vi allt från städ, tvätt och fönsterputs till att frosta ur frysen. Vi kan byta gardiner, lösa krånglande IT och telefoni och ta hand om trädgård och uteplats. Oavsett om du bor hemma eller på ett boende.

Men vi är också någon som bryter ensamhet och kikar förbi. Någon som läser högt och följer med ut på en promenad. Eller någon som följer med och handlar, lagar favoriträtten till lunch och bakar en kaka ihop. Så att den viktiga matglädjen inte försvinner.

Bor du tillsammans med någon som behöver tillsyn är vi gärna en extra hand så att du kan få viktig egentid. Det är här vi är som allra bäst.

 

Göra skillnad på riktigt

Att vi får göra skillnad på riktigt är också det som gör just dessa uppdrag så populära bland våra medarbetare.


Cecilia, kan du inte flytta hit? Vi ordnar en lägenhet åt dig i vår förening. Du kan du ta hand om oss allihop.

 

Så säger en granne till en av våra nöjda kunder. Då har vi gjort ett jobb att vara extra stolta över. Är detta något för dig eller någon i din familj? Kontakta oss så berättar vi mer om våra allra mest omsorgsfulla tjänster.

Ta nästa steg mot en enklare tillvaro för dina äldre nära och kära!

Är du redo att utforska hur RUT-avdraget kan göra livet lättare för hela familjen?

Veteranpoolen står redo att hjälpa till. Vi kan ge dig mer information om de tjänster vi erbjuder och hur du kan ge bort ditt RUT-avdrag som en meningsfull gåva till dina äldre föräldrar.

Kontakta oss redan idag för att upptäcka alla möjligheter som RUT-avdraget erbjuder.