Omsorg & ledsagning

Två bortglömda RUT-tjänster som gör livet lättare

När en äldre anhörig behöver lite extra omsorg

Att ta hand om varandra ligger i vår natur. Men det kan vara en utmaning – ibland är det avstånd som begränsar, ibland tidsbrist. Det skapar ofta en känsla av stress och otillräcklighet.

Men det är just då vi gärna kommer in i bilden, som ett par extra händer. Som kan underlätta vardagen och öka livskvaliteten.

Våra medarbetare är pensionärer som fortsätter jobba för att de tycker om det. De jobbar inte heltid och slipper stress. Det gör att du alltid får hjälp av samma trygga person vid både omsorg och ledsagning.

Omsorg och ledsagning - vad kan jag få hjälp med?

Omsorg och ledsagning är egentligen två sidor av samma mynt – som båda ökar livskvaliteten och gör att dina äldre föräldrar kan bo kvar hemma längre. Att få hjälp med praktiska insatser som att städa och tvätta gör att ni får mer tid att umgås med varandra.

Men vi gör långt mer än så. Vi är gärna ett socialt stöd – någon som kikar förbi, pratar och läser tidningen. Eller som följer med till affären, frisören och vårdcentralen. Vi ser gärna till att dina föräldrar kommer ut på regelbundna promenader i friska luften.

Livskvalitet för oss är också att laga mat, fixa lunchlådor och baka en kaka tillsammans. Så att den viktiga matglädjen inte försvinner.

Någon som kommer förbi, fixar lunchlådor och sätter upp en hylla. 

Vad är livskvalitet för dig?

Att någon tittar in, tömmer sopor, tar en fika och bara säger hej. 

Vad är livskvalitet för dig?

Flexibelt och enkelt. Så funkar det.

Det kan vara svårt att veta vad man har för rättigheter när föräldrarna plötsligt blivit gamla. Vad kan kommunen erbjuda, vilka alternativ till omsorg och ledsagning finns det och vad kostar det?

Vi är ett privat alternativ som inte kräver någon ansökan. Vi sätter oss ner tillsammans och tar fram ett enkelt upplägg som passar era önskemål. Ni bestämmer vad ni vill ha hjälp med och hur ofta och ni kan alltid ringa när behov uppstår. Mer flexibelt än så blir det inte.

Vi låser inte upp er i varken omfattning eller krångliga bindningstider. Med RUT-avdraget betalar du bara halva kostnaden, utan att det påverkar ditt eget RUT-avdrag.

Varför välja Veteranpoolen?

Veteranpoolen är Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. De brinner för att hjälpa andra människor, och att hjälpa äldre ligger dem extra varmt om hjärtat. För oss är de vardagshjältar!

Och det är just våra medarbetare och vårt koncept som gör oss så unika. Våra veteraner jobbar inte heltid så de behöver aldrig stressa vidare. De har alltid tid att göra det lilla extra, som att stanna och fika och prata om senaste avsnittet av favoritserien.

Det gör också att du får en egen kontakt som alltid kommer tillbaka. Det ger inte bara en extra trygghet, det borgar även för att kunna bygga en långsiktig relation.

RUT-avdrag för omsorg och ledsagning

Visste du att omsorg- och ledsaningstjänsterna omfattas av möjligheten till RUT-avdrag? Det gör att du bara betalar halva kostnaden per timme. I vissa kommuner är det till och med billigare att anlita en privat aktör än hemtjänsten.

Du kan också ge bort RUT-tjänster till dina äldre föräldrar. Det hjälper dig med ditt eget livspussel och gör att syskon kan hjälpas åt bättre om några syskon bor långt borta. Det kan också vara den perfekta presenten till någon som redan har allt. Och det gäller oavsett om dina föräldrar bor i hyresrätt eller äger sin egen bostad.

Har du frågor – ta kontakt med oss idag. Du kan också läsa mer om RUT och ROT i vår stora guide – klicka här.

Fler populära tjänster

När du anlitar oss för att ta hand om dina äldre föräldrar får du också en hel del annat på köpet som kan vara värdefullt och bra att känna till. Även dessa tjänster omfattas av RUT- eller ROT-avdrag. Till exempel trädgårdsskötsel, underhåll och enklare reparationer och storstädning med fönsterputs.

En populär tjänst för många äldre är också våra fixartjänster – där man kan få hjälp med allt från att byta gardiner till uppfästningar som att sätta upp hyllor på väggen eller köra skräp till tippen. Många äldre behöver också hjälp med tekniska prylar i hemmet. Som att installera ett bredband, komma igång med en ny TV eller bara få sin mobiltelefon att funka. Det kan vi också hjälpa till med.

Välkommen

Börja med att fylla i postnumret där du vill ha hjälp

Klicka sedan på "Gå vidare"

Kontrollera postnumret du angav. Måste bestå av 5 siffror.

Tyvärr. Vi hittade inte det postnummer du angav. Men inga problem! Klicka här för att se ditt närmaste kontor.