Snyggaste gräsmattan i kvarteret - gör så här

Snyggaste gräsmattan i kvarteret - gör så här

Drömmer du om den perfekta gräsmattan. Som gör grannarna gröna av avund. Som killar så där gott under fötterna. Jämn och tät, utan kala eller gula fläckar, mossa och ogräs. Här kommer våra bästa tips!

  1. Vattna regelbundet – gräsmattan behöver få tillräckligt med vatten för att hålla sig frisk och grön.
  2. Gödsla med rätt typ av gödsel – det är viktigt att använda gödsel som är anpassad för gräsmattor. Detta hjälper till att ge gräsmattan tillräckligt med näring för att växa och förbli frisk.
  3. Klipp regelbundet – klipp gräsmattan med jämna mellanrum för att hålla den vältrimmad och ta bort eventuell överväxt.
  4. Använd rätt klippare – olika klippare är anpassade för olika typer av gräs. Se till att använda rätt typ av klippare för din gräsmatta.
  5. Rensa ogräs – ta bort ogräs och annan oönskad växtlighet som kan konkurrera om näring och resurser från gräsmattan.
  6. Förbättra dränering – om gräsmattan dränerar dåligt kan det leda till övervattna och andra problem. Se till att förbättra dräneringen genom att lägga till dräneringsrör eller förbättra marken.
  7. Lufta marken – genom att lufta marken kan gräsmattans rötter andas bättre och ta till sig mer näring.
  8. Regelbunden toppdressing – använd toppdressing för att låta gräsmattan återhämta sig från slitage och skador.
  9. Fyll i kala fläckar – om det finns tomma områden i gräsmattan, se till att fylla i dem med frösådd eller plantera nytt gräs.
  10. Se till att inte övervattna – det är viktigt att inte övervattna gräsmattan då detta kan leda till röta och andra problem. Se till att vattna på rätt tider och mängd.

Låt oss göra jobbet

Att ta hand om en trädgård kräver både tid, passion och tålamod. För att inte tala om kunskap och verktyg. Nästan som ett heltidsjobb.

Trädgårdsarbete omfattar allt från gräsklippning och häckklippning till trädbeskärning, och ogräsrensning. Varje säsong har en egen trädgårdskalender.

Se vilka trädgårdstjänster vi erbjuder där du bor. Ta reda på vad det kostar per timme efter RUT-avdraget. Fyll i ditt postnummer här så får du kontakt med ett kontor nära dig.