Så får du snyggaste gräsmattan i kvarteret

Så får du snyggaste gräsmattan i kvarteret

Drömmer du om den perfekta gräsmattan. Som gör grannarna gröna av avund. Som killar så där gott under fötterna. Jämn och tät, utan kala eller gula fläckar, mossa och ogräs. Här kommer våra bästa tips!

1. Gödsla

Att inte gödsla är det vanligaste felet man gör trots att det är det allra viktigaste knepet. Gödsel gör nämligen inte bara att gräset växer snabbare och blir tätare. Det blir också mindre känsligt för både torka och ogräs. Minst tre gånger per säsong bör mattan få en dos med extra näring.

2. Vattna

Vattna rejält ungefär en gång per vecka och gärna på kvällen eller natten så vattnet inte dunstar bort direkt. Vattnar du för lite kan rötterna leta sig uppåt och då blir de mer känsliga och gräsmattan tar lättare skada. Använd gärna en vattenspridare eller en stilig veteran.

3. Klipp

För den perfekta gräsmattan bör du klippa ungefär två gånger i veckan. Ja det är rätt ofta, men fördelen är då att du inte behöver lägga tid på att kratta bort det avklippta gräset. Det kan ligga kvar som extra näring vilket du inte bör göra om du bara klipper då och då. Och längden. Ja den bör vara ungefär 4 cm, ej kortare.

4. Gula eller kala fläckar

… kan vara ett tecken på att du klippt gräset för lågt. Men genom att kratta ut gräsmattedress, stödså och extra vattning kan du rädda din gräsmatta.

Ja det är lite att tänka på helt klart… Men vårt allra bästa tips är att låta oss ta hand om din gräsmatta istället. Vi har koll på konstens alla regler. Så kan du göra något du tycker är roligare och bara njuta av resultatet. Dessutom är vi betydligt roligare än en robot! Vi kommer precis så ofta du önskar, löpande hela sommaren ända fram till säsongens sista ryck eller då och då.

Boka trädgårdsskötsel - snabbt och enkelt