Social Zense önskade flexibel ekonomiresurs

Social Zense önskade flexibel ekonomiresurs

Social Zense är ett ungt och snabbväxande företag. Från att tidigare haft ekonomiavdelningen utlagd hos extern byrå beslutade de att delvis ta in den i moderbolaget. Men en stor utmaning uppstod: var hittar man en person med lång erfarenhet och bred kompetens inom företagsekonomi som samtidigt kan tänka sig att arbeta deltid, en till två dagar i veckan?

   – Vi hade ett jättebra möte med Veteranpoolen, efter bara två dagar fick vi träffa första kandidaten för tjänsten, berättar Mattias Persson, vd.

Social Zense grundades 2018 av de två tidigare Facebook-medarbetarna Sanna Norén och Mattias Persson. I korthet kan man säga att de arbetar med att vässa sina kunders digitala marknadsföring. Främst i sociala medier som Facebook, Linkedin och Instagram men även på Google.

– Vi hjälper våra kunder att nå rätt person, med rätt budskap, vid rätt tillfälle, säger Mattias Persson.

De två första åren var bolaget bara Mattias och Sanna. De arbetade långa arbetsveckor med att bygga kontaktnät och träffa kunder. Ekonomin la de ut på extern part för att frigöra tid. Men så kom de till en punkt då de insåg att för att växa mer behöver de bli fler. Och i rask takt gick de från två till åtta i bolaget. Ungefär samtidigt, berättar Mattias Persson, började kontakten med byrån som hanterade ekonomin kännas långsam och hämmande.

– Min erfarenhet är att en extern byrå inte gör mer än exakt det man säger till dem att göra. Vi behövde ha snabbare processer, bli mer flexibla och få bättre koll på vår ekonomi, säger han.

Och så snubblade han över en Veteranpoolen-annons på nätet.

– Låt oss säga att det var på Facebook, skrattar Mattias och fortsätter: Jag ringde och fick snabbt ett möte. Där förklarade jag vår situation och frågade om de kunde få ihop en roll utifrån våra behov. Jag tror hela processen från att jag såg annonsen tills att vi nu har Marita hos oss tog ett par veckor.

Marita Uhlbäck har tidigare arbetat som bland annat redovisningschef, ekonomichef och ekonomikonsult där hon ansvarat för både bolags- och koncernredovisning. Hos Social Zense har hon hand om kundfakturor, lönefrågor och bokföring. Till en början en dag i veckan, men det kan bli mer.

– Jag tycker lösningen med Marita och Veteranpoolen känns bra i magen. Vi är trivs med Marita som person och ser nu fram emot att lägga i ytterligare en växel i vår tillväxttakt, då vi kan arbeta mer dynamiskt med vår ekonomi, säger Mattias Persson.