Trädgårdstrenderna att ha koll på 2024

Trädgårdstrenderna att ha koll på 2024

Miljö och hållbarhet är en av de starkaste trenderna med allt från hur man kan minska vattenförbrukningen till odling uppåt väggarna mitt i den pulserande stadsmiljön. Men också gränser mellan inne och ute som suddas ut allt mer.

Vertikal odling

Med bristen på yta är vertikal trädgårdsdesign en trend som nu tar fart på allvar. Även om du bor i en lägenhet eller har litet utrymme kan du odla egna grönsaker och örter. Genom väggmonterade krukor och hyllsystem är det möjligt att maximera nyttjandet av ytan. Inte bara får du färska råvaror hemma, utan det blir även en bra aktivitet för dig och din familj att pyssla om.

Men vertikal odling är mer än så – det revolutionerar hur vi odlar mat. Denna trend ger oss effektiva lösningar för att möta kraven på hållbarhet och livsmedelsförsörjning. Vill du komma igång med vertikal odling? Tänk utanför boxen och utnyttja små ytor optimalt, maximera skördarna året runt och minska vår klimatpåverkan – allt inom räckhåll hemifrån köket till stadsodlingen. Uppnå ditt eget gröna paradis som reducerar både matsvinn och främjar ekologisk mångfald samtidigt som vi behåller smaken och näringsvärdet hos våra älskade grönsaker.

Urban odling – stadsträdgård

Upptäck den spännande världen av urban odling – ett grönt fenomen som förvandlar städerna till levande oaser! Genom att integrera växter och grönsaker i spirande stadsmiljöer, erbjuder urban odling en innovativ lösning på flera samhällsproblem.

Förutom att främja hållbarhet genom minskad transport och klimatpåverkan, ger det också möjlighet för invånarna att skapa sina egna egenodlade läckerheter mitt i betongdjungeln. Låt oss ta dig med på en resa där städer blomstrar och passion för naturliga grödor frodas – vill du bli en del av denna gröna revolution?

Biodiversitet

För att främja biologisk mångfald och locka pollinerande insekter och andra djur, bör man integrera olika växtarter och habitat i sin trädgård. Tänk på att plantera blommor som bin och fjärilar älskar och inkludera fågelholkar för diverse småfåglar. På så sätt gör du trädgården inte bara vacker utan också viktig för naturen.

Hållbar trädgårdsdesign

Hållbar trädgårdsdesign är en trend som vunnit mark de senaste åren. Genom att använda miljövänliga material och tekniker kan du minska din trädgårds negativa påverkan på miljön. Välj till exempel naturliga stenar istället för betongplattor eller investera i regnvattenuppsamlingssystem för bevattning. Bra för både plånbok och miljö.

Trädgårdsrum

En annan trend är att se trädgården som ett extra rum i hemmet. Fler investerar nu i bekväma utemöbler, vackra belysningskoncept och spabehandlingar för att skapa en harmonisk plats att koppla av och njuta av naturen i. Tänk på olika zoner i trädgården för att kunna äta middag vid ett utebord, slappa i loungemöbler eller ta ett dopp i poolen.

Låt oss hjälpa dig

Att ta hand om en balkong, uteplats eller en stor trädgård kräver både tid, passion och tålamod. För att inte tala om kunskap och verktyg. Vi hjälper dig gärna med både stort och smått så du får din gröna oas som du vill ha den.

Här har vi samlat några populära trädgårdstjänster att inspireras av – men tveka inte att kontakta oss även för hjälp med den lilla balkongen.

Ta reda på vad det kostar per timme efter RUT-avdraget. Fyll i ditt postnummer här så får du kontakt med ett kontor nära dig.