Veteranpoolen efterlyser 2 000 pensionärer inför hösten

Veteranpoolen efterlyser 2 000 pensionärer inför hösten

PRESSMEDDELANDE 24 augusti 2023

Sverige största arbetsgivare för pensionärer efterlyser nu 2 000 jobbonärer inför hösten. Bland uppdragsgivarna finns både företag och privatpersoner, med en sak gemensamt: viljan att anlita en veteran. Efterfrågan märks hos alla Veteranpoolens 55 lokalkontor, från Luleå i norr till Trelleborg i söder. ”Idag har Veteranpoolen cirka 9000 aktiva jobbonärer. Men vi behöver bli ännu fler!” säger Mats Claesson, VD för Veteranpoolen.

Bakom ratten som chaufförer, i nöjesparker och som guider på stora musikfestivaler, på HR- och ekonomiavdelningar, i verkstäder, på byggarbetsplatser – och i våra egna hem. Veteranpoolens jobbonärer syns i hela samhället. Och utvecklingen för det lite annorlunda bemanningsföretaget är positiv: i maj slog Veteranpoolen rekord i antalet arbetade timmar under en månad.

Intresset har varit fortsatt starkt hela sommaren, och inför hösten kommer många nya förfrågningar om hjälp. Nu behöver Veteranpoolen rekrytera brett för att möta den stora efterfrågan. Därför efterlyser Veteranpoolen 2 000 pensionärer runt om i Sverige som är sugna på att kombinera pensionärslivet med ett flexibelt extrajobb.

– Vi är ju övertygade om att de svenska pensionärerna behövs! Och många håller med oss. Vi ser tydligt att allt fler företag väljer att anställa pensionärer för att lösa utmaningar med bemanning och kompetensbrist. Dessutom vill många privatpersoner ha hjälp av våra erfarna veteraner. Vi växer hela tiden, och idag har Veteranpoolen 9 000 aktiva jobbonärer. Men vi behöver bli ännu fler! säger Mats Claesson, Veteranpoolens VD.

Täcker upp för kompetensbristen
Veteranpoolen förknippas oftast med tjänster som snickeriarbeten, måleri, städning och trädgårdsskötsel. Men nu syns en ny trend – när allt fler svenska företag väljer att stärka upp med jobbonärer, och det handlar om allt från längre, avancerade uppdrag till enklare och mer tillfälliga. Ute i landet finns jobbonärer som startar upp och driver t.ex. stora HR-projekt, men också jobbonärer som tar emot festivalbesökare på Sweden Rock eller guidar gästerna rätt på de stora nöjesparkerna. För företagen blir de jobbande pensionärerna en smart lösning på kompetensbristen och en smidig och flexibel lösning vid tillfälliga arbetstoppar, eller när ordinarie personal behöver förstärkning.

– Våra veteraner har tillsammans en otrolig bredd av erfarenhet och kompetenser, och behovet hos våra uppdragsgivare varierar hela tiden. Jag upplever att vi är en positiv kraft i många pensionärers liv. Veteranerna som jobbar hos oss uppskattar flexibiliteten, den sociala samvaron – och givetvis ett extra tillskott i plånboken. Och både vi och våra kunder uppskattar deras värdefulla kompetens – med ett helt arbetsliv i bagaget – och vilja att kavla upp ärmarna och ta sig an nästa uppdrag. Nu söker vi 2000 nya kollegor, alla jobbsugna pensionärer är varmt välkomna att höra av sig till våra lokala kontor, avslutar Veteranpoolens VD, Mats Claesson.

Vid frågor, kontakta gärna
Mats Claesson, VD Veteranpoolen AB
Tel: 0300-770 01
E-post: mats.claesson@veteranpoolen.se

eller

Carolina Andersson, pressansvarig
Tel: 072-145 28 12
E-post: carolina.andersson@veteranpoolen.se 

Läs mer:
Svenska pensionärer som jobbar väcker internationell uppmärksamhet
Nya grepp i kampen om jobbonärerna – Veteranpoolen satsar på medarbetaraktiviteter under 2023

Om Veteranpoolen
Veteranpoolen är med drygt 9 000 aktiva veteraner Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. Här hittar man erfarna och kompetenta seniorer som har valt att fortsätta jobba efter pensionen – för att de vill och kan. Veteranpoolen utför uppdrag hos privatpersoner inom hantverk, hem, trädgård och omsorg. Dessutom bemannar man företag inom allt från fastighetsskötsel och industri till ekonomi och administration.