Två pensionärer förstärker personalstyrkan på reklambyrån Exakta Creative

Två pensionärer förstärker personalstyrkan på reklambyrån Exakta Creative

Vad göra om man behöver förstärkning på jobbet, men behovet inte fyller en heltidstjänst? Ja, reklambyrån Exakta Creative tog kontakt med Veteranpoolen och har sedan ett år tillbaka två veteraner som medarbetare.

– Vi trivs väldigt bra med lösningen, de ställer upp i alla lägen, säger Henrik Jönsson på Exakta Creative.

Exakta Creative har ett av sina kontor i Hässleholm och är ett bolag inom koncernen Exakta Group. Koncernen är en helhetsleverantör inom kommunikation och har som mål att erbjuda allt som en marknadsavdelning kan vara i behov av.

Huvudkontoret, och den största delen av den 260 personer stora personalstyrkan, finns i Malmö. På reklambyrån i Hässleholm jobbar 28 personer. Henrik Jönsson har varit på bolaget i 25 år och har full koll på vad som krävs för att hålla kunderna nöjda.

– Vi har alltid erbjudit direktutkörning av färdigtryckta produkter. Och nu har vi veteranen Berra som hjälper oss med detta. Han är mycket omtyckt av våra kunder och det är oerhört viktigt då han är ansiktet utåt för oss, säger Henrik.

Bengt-Åke håller koll på lokalerna och Majvi fixar varuprover

Berra, som egentligen heter Bengt-Åke, arbetade tidigare som växlare på SJ och är van att ha ordning och reda på saker och ting. Hos Exakta Creative är han förutom bud också vaktmästare med uppgift att hålla koll på lokalerna. Han jobbar relativt regelbundet, oftast tre dagar i veckan. Den andra veteranen Exakta Creative anlitar, Majvi, kommer in betydligt mer sällan, det brukar bli några dagar i månaden, berättar Henrik.

– Vi ringer henne oftast när vi behöver hjälp med mindre kuverteringsjobb. När upplagorna är större har vi maskiner för det i Malmö men det är inte lönt att köra dem om det bara handlar om några hundra kuvert, säger Henrik.

Fackuttrycket kuvertering innebär alltså att man stoppar ner trycksaker i kuvert. Ibland kan det också vara medskick från lokala företag som ska ner i kuverten. Varuprover eller profilmaterial. Både Berra och Majvi är uppskattade medarbetare.

– Innan vi tog in veteranerna fick vi möjlighet att träffa dem. Då fick vi en bra känsla med en gång. Det är ju lika viktigt i denna lösning som med fast anställda att man fungerar ihop, säger Henrik.

Får Henrik Jönsson bestämma så har han kvar veteranerna länge till.

– Vi är mycket nöjda och har gärna kvar dem så länge de själva vill.

FÅR VI KONTAKTA DIG OCH BERÄTTA MER?

Vill du veta mer om vilka spännande jobb vi har där du bor – och veta mer om dina fördelar – klicka här så ringer vi dig inom ett par dagar. Självklart helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer – ring mig gärna

LÄSTIPS!

jobbonär så funkar det

hälsa

SNABBFAKTA – SÅ FUNKAR DET

1. Välj bland uppdrag som lockar dig
2. Styr din egen arbetstid
3. Du låser inte upp dig
4. Det är socialt och roligt
5. Du får lön och är försäkrad
6. Fortsätt spara till din pension

 

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.