Ingvar 90 fortsätter att jobba – siktar mot nästa världsmästerskap

Ingvar 90 fortsätter att jobba – siktar mot nästa världsmästerskap

Ingvar Nilsson, som har varit en del av Veteranpoolen sedan 2009, verkar vara odödlig. Trots att han har fyllt 90 år fortsätter han att jobba och hålla sig i toppform. Han är inte bara företagets äldsta medarbetare, utan han är också världsmästare i gång.

Ingvar, som beskriver sig själv som en bondpojke från Småland, har alltid arbetat hårt. Han började redan som sjuåring och hjälpte sin far att sätta upp ett staket. Efter att ha utbildat sig till vägmästare och jobbat med betong i många år, är hans engagemang hos Veteranpoolen ett sätt för honom att göra samhällsnytta och hjälpa andra människor.

Han tillbringar främst sommarmånaderna med att jobba ute i trädgårdar, men han har också tagit på sig att måla fritidshus på egen hand. Hans arbete är inte bara en träning för kroppen, utan det ger honom också en känsla av att göra skillnad i samhället.

Laddar för nästa mästerskap

Förutom sitt arbete hos Veteranpoolen har Ingvar alltid varit en aktiv idrottsman. Han var en duktig löpare fram tills en olycka förstörde båda hans knän när han var 18 år gammal. Men det har inte hindrat honom från att fortsätta tävla och visa att ålder bara är en siffra.

I VM i Polen 2018 vann Ingvar både tre- och tio-kilometerstävlingarna i sin åldersgrupp (85-90 år) och kammade hem två världsmästartitlar. Trots sin imponerande bedrift siktar han på nästa mästerskap, som kommer att äga rum i Göteborg 2024, där han kommer tävla i åldersgruppen 90-95 år.

Åldern är bara en siffra

Men först måste han ta tag i högt gräs och röjsåg. Ingvar fortsätter att ta emot jobberbjudanden från Veteranpoolens kontor i Varberg och han välkomnar varje uppdrag med stor entusiasm. För honom är arbete både stimulerande och tillfredsställande, speciellt när både han och kunden är nöjda efteråt.

Ingvar Nilsson är mer än bara en man som håller sig i form. Han är en inspirationskälla för alla som tror att ålder är en begränsning. Med sin energi, passion och imponerande bedrifter har han banat väg för andra att utmana sig själva och sträva efter sina drömmar, oavsett vilken fas i livet de befinner sig i.

VAD ÄR EGENTLIGEN GÅNG?

Tävlingsgång är att gå så fort som möjligt. Man ska följa två regler.

1. Gång är en följd av steg så tagna att gångaren har kontakt med marken, så att ingen (för det mänskliga ögat) synbar förlust av markkontakten uppträder.

2. Det frampendlande benet måste sträckas (inte vara böjt i knäleden) från det ögonblick första kontakten med marken sker till dess att benet är i vertikalt (upprätt) läge.

Källa: friidrott.se

Pensionären Ingvar började på Veteranpoolen i Varberg 2009. Han har varit med ända från starten och är idag äldst i klassen och en sann inspirationskälla.
Pensionären Ingvar började på Veteranpoolen i Varberg 2009. Han har varit med ända från starten och är idag äldst i klassen och en sann inspirationskälla.
Är jobbonär din grej?
Är jobbonär din grej?

Freddy och uppdraget är en berättelse från verkligheten. Hos oss kan du som är pensionär välja ut just de uppdrag du tycker låter intressanta. En del uppdrag är udda och oväntade som Freddys – och en del är alldeles vanliga och trevliga. Som att klippa gräs, bygga en altan eller putsa fönster. Något  för alla!

Fyll i en enkel spontanansökan – inget krångligt CV. Vi följer upp inom en vecka och berättar mer. Sedan kan du provjobba om du vill.