3 fördelar att bli jobbonär

3 fördelar att bli jobbonär

Allt fler pensionärer hakar på den växande trenden att kombinera sin pension med att fortsätta jobba, men inte på heltid. En del trappar ner hos sin gamla arbetsgivare – medan många väljer att göra en helt ny karriär. Men hur funkar det egentligen och vilka är fördelarna att räkna med?

Fritt – du låser inte upp dig

Hos Veteranpoolen väljer du själv ut de roligaste uppdragen och styr helt din egen arbetstid. Utan att låsa upp dig. Mer flexibelt än så kan det nästan inte bli. Du kan jobba med allt från trädgårdsskötsel och hushållsnära tjänster till hantverk och olika företagsuppdrag – eller mixa som det passar just dig.

Slipp krångel med egen firma

En del startar en egen firma för att kunna styra mer över sin tid och sina uppdrag efter pensionen – men det är inte ovanligt att man tröttnar på krånglet med bokföring, fakturering och hantering av skatteavdrag – och kommer till oss istället.

Här möter du snickaren Douglas som bytte egna firman mot att jobba på Veteranpolen.

Jobba och må bättre

Att fortsätta jobba har betydande hälsofördelar, något flera studier tydligt visar. Av Veteranpoolens medarbetare upplever 85 procent att just jobbet ökar deras allmänna välbefinnande och skapar balans i tillvaron. Flera studier visar också att ensamhet är en större risk än till exempel både rökning och fysisk inaktivitet. Många uppdrag på Veteranpoolen innebär såväl sociala kontakter som fysisk aktivitet – tänk på alla trädgårdsuppdrag ute i friska luften ihop med kompisarna. Så genom att jobba gör du en god insats för din egna hälsa.

Här möter du världsmästaren Ingvar som jobbar för att hålla kroppen i trim.

 

Snacka jobb med oss