På udda uppdrag – Freddy tar smaklökarna på äventyr

På udda uppdrag – Freddy tar smaklökarna på äventyr

När Freddy från Partille gick i pension efter en lång och framgångsrik karriär som kock, visste han att hans tid i köket var långt ifrån över. Med en passion för matlagning och en vilja att fortsätta göra skillnad, vände han sig till Veteranpoolen. Två år senare har han blivit en uppskattad del av många familjers liv, med sina kulinariska talanger och sitt engagemang.

Freddy har alltid varit en händig man, öppen för nya utmaningar och möjligheter. Genom Veteranpoolen har han tagit sig an allt från tapetsering till fönsterputsning. Men det är ett specifikt uppdrag som sticker ut bland alla andra – att hjälpa en indisk familj att laga mat.

– Första gången träffade jag familjen i matbutiken. Då hade jag förberett en inköpslista, och tillsammans handlade vi ingredienser till kvällens måltid, berättar Freddy.

Sedan dess har Freddy skickat inköpslistan i förväg, så att allt är redo när han kommer.

Freddy har introducerat familjen för svensk husmanskost, alltifrån spaghetti och köttfärssås till den svenska fredagsklassikern tacos. Men Freddy är inte rädd för att tänka utanför boxen, och ofta kommer han med egna komponerade recept som överraskar och glädjer familjen.

En gång i veckan kommer Freddy hem till familjen och lagar flera olika rätter, som också blir lunchlådor. Det är inte bara en chans för Freddy att dela sin passion för matlagning, utan också ett tillfälle för familjen att uppleva nya smaker och rätter.

Familjen är mycket nöjd med både Freddy och maten. De ger honom högsta betyg, och ser fram emot varje vecka när Freddy kommer förbi.

Pensionär – ett nytt kapitel

Freddys berättelse är en påminnelse om att pension inte behöver betyda slutet på vår passion. Snarare kan det vara början på ett nytt kapitel, fyllt med nya möjligheter och äventyr. För Freddy är det just det – en chans att fortsätta göra det han älskar, och samtidigt göra skillnad i människors liv.

När vi pratar med Freddy är han i Norge och fiskar – flugfiske är nämligen också ett stort intresse. Och såklart ordnar han med en festmåltid med nyrökt harr på menyn. Så nästa gång du sitter ner för att äta middag, tänk på Freddy. Tänk på passionen, omsorgen och kreativiteten som finns i varje måltid. Och kom ihåg att våra passioner aldrig behöver åldras.

Freddy började jobba på Veteranpoolen i Göteborg 2023 och kombinerar gärna uppdrag inom trädgård, fönsterputsning och matlagning.
Freddy började jobba på Veteranpoolen i Göteborg 2023 och kombinerar gärna uppdrag inom trädgård, fönsterputsning och matlagning.
Är jobbonär din grej?
Är jobbonär din grej?

Freddy och uppdraget är en berättelse från verkligheten. Hos oss kan du som är pensionär välja ut just de uppdrag du tycker låter intressanta. En del uppdrag är udda och oväntade som Freddys – och en del är alldeles vanliga och trevliga. Som att klippa gräs, bygga en altan eller putsa fönster. Något  för alla!

Fyll i en enkel spontanansökan – inget krångligt CV. Vi följer upp inom en vecka och berättar mer. Sedan kan du provjobba om du vill.