Pensionären Leif - efter trädgårdsjobbet går jag till gymmet

Pensionären Leif - efter trädgårdsjobbet går jag till gymmet

2011 fick Leif Andersson en stroke. Även om den var relativt lindrig så tvingade den honom att lämna arbetsmarknaden i förtid, 61 år gammal.

– Det var en riktig käftsmäll. Jag var van vid att arbeta mycket, säger han. Men nu är han tillbaka, fast hos Veteranpoolen i Kristianstad. Och älskar det. – Jag är nog den som arbetar mest av alla, skrattar han.

När Leif Andersson tar sig ann något så gör han det helhjärtat. I sin ungdom var han elitspelare inte bara i fotboll utan även i handboll och ishockey. Från det han var 15 tränade han tre timmar varje dag, sju dagar i veckan. På fotbollsplanen hade han positionen libro, spelaren längst bak i försvaret som ska se till att hålla alla motståndare med boll borta från straffområdet.

– Jag släppte inte en jäkel över bron, säger han och skrattar.

Han tackar sin goda grundkondition för att han klarade stroken så bra och nu åter kan göra det han gillar. Som att träna, och inte minst, att arbeta.

– Nu jobbar jag inte sällan fem dagar i veckan. Fem till sex timmar om dagen. Fast idag är det så varmt så det blir lite kortare.

När vi pratar med Leif tar han just en välbehövlig rast från det trädgårdsuppdrag han är ute på, ett omfattande arbete i en stor trädgård. Det är tredje dagen han och en kollega är där.

– Oftast är jag ensam ute på uppdragen, men vid stora projekt är vi flera. Det som är bäst med Veteranpoolen är att jag kan jobba så mycket jag vill. Och jag tar så många uppdrag jag orkar. Det är roligt att komma ut och träffa människor, berättar han.

Under sitt yrkesverksamma liv jobbade Leif som kock. Bland annat hos Frimurarna och senare, då han på grund av stroken fick lägga kockmössan på hyllan, drev han egen golfrestaurang.

Som jobbonär tar han mest trädgårdsuppdrag men har också tvättat altaner och lagat ett och annat staket. Just trädgårdsjobb kan vara ansträngande med mycket sågande.

– Drar jag på mig mjölksyra brukar jag avsluta dagen med någon timma på gymmet, så är jag fit for fight dagen efter, säger han.

Om man vill vara lustig kan man säga att Leif är en kock med stor aptit på arbetslivet. Och han tänker köra på så länge kroppen orkar, för han stortrivs. Men några matlagningsuppdrag har det inte blivit. Än.

– Man vet aldrig, vi får se vilka uppdrag de har åt mig i vinter, säger Leif Andersson.

Photo By Stefan

Vill du snacka jobb med oss?
Vill du snacka jobb med oss?

Få koll på vilka uppdrag vi har där du bor och hur det funkar att jobba med oss – fyll i en enkel intresseanmälan och få svar inom ett par dagar. Helt utan att du låser upp dig. Välkommen!