Boktipset: Vinterbröllop och hemligheter

Boktipset: Vinterbröllop och hemligheter

I denna nervkittlande berättelse följer vi pensionären Mona när hon navigerar genom minus 30 grader frost, mord och bedrägeri. Kryp upp i soffan och häng med på ett äventyr.

Mona är en pensionär med ett sprudlande sinne och en energi som kan fånga vilken ungdomlig själ som helst. Trots sina 67 år är hon fortfarande full av liv och äventyrslusta. För tre år sedan gick hon äntligen i pension. Nu ägnar hon sina dagar åt att umgås med sina tre barn och sina sju underbara barnbarn.

Mona åtrådde inte en stillsam tillvaro som pensionär. Hon älskade att sjunga i kören, plocka bär, jaga älg under de kalla vintermånaderna och åka skidor nedför de snötäckta backarna. För att få lite extra pengar och hålla sig aktiv arbetade hon även på Veteranpoolen, där hon använde sin erfarenhet och känsla för omsorg för att hjälpa andra.

En dag fick Mona ett oväntat uppdrag från Veteranpoolen – att vara nanny åt två pojkar under ett vinterbröllop. Hon tvekade inte en sekund innan hon tackade ja. Det var något spännande med uppdraget som lockade henne, och hon visste innerst inne att det skulle bli en oförglömlig upplevelse.

Mona anlände till den pittoreska lilla byn där bröllopet skulle äga rum. Vinterns grepp var starkt här i Norrland och termometern visade imponerande minus 30 grader. Bybor steg ut ur sina hus, rosa kinder och ångande andedräkt, drog de sina mössor djupt ner över öronen och hälsade vänligt på Mona när hon passerade.

Mona kom fram till brudparets vackra stuga, som var omgiven av frostklädda tallar och snöskimrande ängar. Hon togs emot av föräldrarna som med tacksamhet sade hej då till sina söner och gav henne skämtsamt förmaningar om att hålla ordning på de små monstren.

Pojkarna, Max och William, var levande bevis på glädjen och äventyret som deras barndom bjöd på. Mona hade fullt upp med att aktivera dem. Hon byggde snögubbar, lekte kurragömma i de täta skogarna, och skrattade med dem när de körde på med sina fantasifulla upptåg.

När kvällen kom blev det ännu mer spännande. Mona satt med dem under middagen, och hon såg deras stolta föräldrars glädje i deras ögon. Hon deltog i vigselakten och såg brudparet utstråla glädje och kärlek mitt i vinterns iskyla.

Efter bröllopsceremonin körde Mona pojkarna till sin morfar, en märklig men älskvärd man. Mona stannade kvar i morfars mysiga stuga tills morfar kom tillbaka. Under tiden tog de tillsammans hand om djuren på gården och njöt av det fridfulla landskapet.

På morgonen vaknade Mona till en skarp oro i magen. Något kändes fel. Hon hörde märkliga ljusknaster och fotsteg längs snön utanför stugan. När hon rusade ut såg hon en gestalt skymta bortom träden. Och hon hörde barnens rop på hjälp.

Mona sprang mot gestalten och upptäckte en person iklädd mörk skidutrustning. När de trängdes mot varandra fäktade Mona vilt med sin käpp för att skydda barnen. Till slut fick hon ett slag över huvudet och föll till marken, med ett bultande huvud och en svidande smärta i kroppen.

När Mona vaknade var hon instängd i en mörk och kall källare. Det var en ensam och förrädisk miljö, men hon visste att hon inte kunde tillåta sig att ge upp…

Den spännande fortsättningen följer

Mona är i trygghet och barnen också. Och historien är påhittad. Men Mona är en verklig veteran och uppdraget att vara ”nanny” åt två pojkar på ett vinterbröllop i Norrland är i allra högsta grad helt sann. Vi har många roliga och lite udda uppdrag till våra veteraner – men vi har också många vanliga uppdrag. Vi har något som passar alla. Är du pensionär och vill veta mer om vad vi kan erbjuda just dig – fyll i en spontanansökan idag så berättar vi mer.

Pensionären Mona började på Veteranpoolen i Luleå 2021. Hon jobbar gärna med trädgårdsuppdrag, städning och ledsagning eller barnpassning.
Pensionären Mona började på Veteranpoolen i Luleå 2021. Hon jobbar gärna med trädgårdsuppdrag, städning och ledsagning eller barnpassning.
Är jobbonär din grej?
Är jobbonär din grej?

Hos oss kan du som är pensionär välja ut just de uppdrag du tycker låter intressanta. En del uppdrag är udda och oväntade – och en del är alldeles vanliga och trevliga. Som att klippa gräs, bygga en altan eller putsa fönster. Något för alla!

Fyll i en enkel spontanansökan – inget krångligt CV. Vi följer upp inom en vecka och berättar om lön och svarar på dina frågor. Sedan kan du sova på saken, provjobba om du vill – och bestämma i lugn och ro. Vi hörs!