Sommarjobb för pensionärer - trädgårdsteamet växer

Sommarjobb för pensionärer - trädgårdsteamet växer

Allt fler pensionärer hakar på den växande trenden att kombinera pension och jobb, som jobbonär. Och trädgårdsuppdragen har blivit allt mer populära. Här svarar Dick Gottberg på fem vanliga frågor.

 1. Vilken typ av uppdrag kan jag välja bland?

  – Det handlar om allt från att klippa gräs, buskar och häckar, beskära träd, ta fram utemöblerna och köra till tippen. Det vanligaste är nog gräsklippning och att man får en eller flera kunder som behöver hjälp vid ett par tillfällen under säsongen. Uppdragen varierar mellan lite enklare trädgårdsskötsel till lite mer avancerad. Man styr själv. En vanlig kund är äldre och kan med vår insats ha möjlighet att bo kvar lite längre.

 2. Hur många timmar måste jag jobba?

  – Detta är en av de stora fördelarna – man jobbar precis så mycket man själv har lust med. Det kan vara 10 timmar en månad och 40 timmar nästa månad. Eftersom man styr sin egen arbetstid låser man aldrig upp sig. Det finns gott om tid även för resor och andra fritidsintressen.

 3. Vem är den typiska trädgårds-jobbonären?

  – Ett flertal är utbildade inom trädgård – allt från trädbeskärare till trädgårdsmästare – men lika många har lärt sig av egen erfarenhet och intresse kring trädgårdsskötsel. Sedan kan du även få utbildning av oss inom t ex trädbeskärning.

 4. Varför är trädgårdsjobben så populära?

  – Man är ute i friska luften, får betalt för fysisk aktivitet och att det är socialt och trevlig att jobba tillsammans med andra. Det är också ett tacksamt område om man vill prova något nytt om man t ex jobbat på kontor hela sitt liv.

 5. Hur får jag uppdrag?

  – När du börjar hos oss får du löpande jobbförslag i vår app eller per telefon – du väljer själv om du tycker att det låter intressant och passar rent tidsmässigt.

Snacka trädgårdsjobb med oss

Är du pensionär och nyfiken på om trädgårdsteamet är något för dig? Vill du veta mer om hur det funkar och vilken lön du kan få? Börja här! Fyll i dina kontaktuppgifter så återkopplar vi till dig inom en vecka. Helt utan att du låser upp dig såklart.

Vi ser fram emot att prata med dig!