Sommarjobb för pensionärer - häng med i vårt trädgårdsteam

Sommarjobb för pensionärer - häng med i vårt trädgårdsteam

Allt fler pensionärer hakar på den växande trenden att kombinera pension och jobb som jobbonär. Och trädgårdsuppdragen har blivit allt mer populära. Här berättar Dick Gottberg som driver ett av Veteranpoolens kontor varför.

Varför har just uppdrag inom trädgård blivit så populärt?

– Jag tror att det beror på att man är ute i friska luften, att man får betalt för fysisk aktivitet och att det är socialt och trevlig att jobba tillsammans med andra berättar Dick. Det är också ett tacksamt område om man vill prova något nytt om man t ex jobbat på kontor hela sitt liv.

Vem är den typiska trädgårds-jobbonären?

– Ett flertal av våra medarbetare är utbildade inom trädgård – allt från trädbeskärare till trädgårdsmästare – men lika många har lärt sig av egen erfarenhet och har någon form av intresse kring trädgårdsskötsel, säger Dick och fortsätter – sedan kan man även få utbildning av oss om man t ex vill jobba med trädbeskärning.

Vilken typ av uppdrag handlar det om?

– Allt utgår från vad våra kunder efterfrågar och det handlar om allt från att klippa gräs, buskar och häckar, beskära träd, ta fram utemöblerna och köra till tippen. Det vanligaste är nog gräsklippning och att man får en eller flera kunder som behöver hjälp vid ett par tillfällen under säsongen, säger Dick. Uppdragen varierar mellan lite enklare trädgårdsskötsel till lite mer avancerad. Man styr själv. En vanlig kund är äldre och kan med vår insats ha möjlighet att bo kvar lite längre.

Hur mycket jobbar de?

– Detta är en av de stora fördelarna med att jobba hos oss – man jobbar precis så mycket man själv har lust med. Det kan vara 10 timmar en månad och 40 timmar nästa månad. Eftersom man styr sin egen arbetstid låser man aldrig upp sig.

Hur får jag uppdrag?

– När du börjar hos oss får du löpande jobbförslag i vår app eller per telefon – du väljer själv om du tycker att det låter intressant och passar rent tidsmässigt.

 

Snacka jobb med oss