Hyra personal eller anställa? Här är fördelarna med pensionärer.

Hyra personal eller anställa? Här är fördelarna med pensionärer.

Att rekrytera kompetent personal kan vara en utmaning, de vet alla som försökt. Allt fler upptäcker fördelarna med att hyra personal vid produktionstoppar, semestrar och personalbortfall. I denna artikel guidar vi dig igenom fördelarna med att hyra personal. Kanske en pensionär med ett helt livs erfarenhet?

Fördelar med att hyra personal

Att hitta rätt medarbetare är avgörande för ett företags framgång. Tyvärr är det en arbetsam och lång process, som man inte alltid har tid (eller råd) med. Möjligheten att hyra personal är en räddare i nöden för många.

– Som ansvarig för ett kontor hos Veteranpoolen ser jag flexibiliteten som den största fördelen för företag som hyr in personal. Med inhyrd personal kan företag smidigt anpassa arbetskraften efter skiftande behov. Detta underlättar effektiviteten och hjälper företagen att koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Cecilia Hellke, Veteranpoolen Helsingborg

Flexibilitet

Du står inför en produktionstopp. Du behöver bemanna eller förstärka ett viktigt projekt. Du måste fylla en vakans eller ersätta en medarbetare som är sjukskriven. Inte vill du dra igång en krånglig och dyr anställningsprocess då! Och vad händer när behovet minskar? Nej, inget slår flexibiliteten i att hyra personal vid behov.

Effektivitet

Toppar i arbetsbelastningen och oväntade vakanser slår hårt mot din produktivitet. Mer jobb ska göras av samma personer. Trycket på personalen ökar. Risken ökar för missade deadlines och försämrad kvalitet på utfört arbete.

Om pressen består förvärras situationen, personal blir sjuk eller byter jobb. De medarbetare som är kvar får dra ett tung lass. Du har hamnat i en ond cirkel som desperat behöver lösa.

Ett effektivt sätt att hantera dessa utmaningar är förstås bemanningsföretag. Genom att hyra in personal täcker du upp för luckor i ditt team, vilket hjälper till att bibehålla en smidig verksamhet.

Du spar tid och ditt befintliga team kan fokusera på sina primära uppgifter, utan att känna stressen av överbelastning. Med inhyrd personal förblir ditt företag effektivt, oavsett omständigheterna.

Besparingar

En annan fördel är besparingar. Rekryteringsprocessen är dyr. Det tar tid och resurser att genomföra intervjuer, ringa referenser och utföra bakgrundskontroll. Tack vare bemanningsföretag slipper du dessa uppgifter och minimera dina egna kostnader.

Genom att hyra in personal undviker de fasta kostnader som är förknippade med permanent personal, som olika förmåner, utbildning och administration. Istället betalar du en bestämd avgift till ett bemanningsföretag som tar hand om allt detta.

Riskminimering

När du hyr kompetens tar du mindre risk, eftersom bemanningsföretaget är den formella arbetsgivaren. De har arbetsgivaransvaret. De tar hand om skatter, försäkringar och andra arbetsrättsliga förpliktelser.

Du minimerar din risk för arbetsrättsliga risker. Uppstår en arbetskonflikt eller tvist kommer bemanningsföretaget att hantera det. Du slipper komplexa arbetsrättsliga processer. Med inhyrd personal fokuserar du ditt företags kärnverksamhet, i trygg vetskap om att arbetsgivaransvaret hanteras av din bemanningspartner.

Tillgång till talangpool

Ett av de starkaste argumenten för att hyra in personal är tillgången till en bred talangpool.

Bemanningsföretag har ett brett spektrum av kvalificerade kandidater. Det kan vara särskilt värdefullt för specialiserade roller, där rätt kompetens är svår att hitta.

Istället för att du ska tugga igenom jobbannonser, intervjuer och kontrollera referenser, kan du förlita dig på ditt bemanningsföretag. De letar upp och presenterar de mest lämpliga kandidaterna och ger dig snabb tillgång till rätt kompetens.

Hyra personal som är pensionärer

Nu ska vi titta närmare på alla fördelar med att hyra in just pensionärer – eller jobbonärer.

– Det allra bästa med att hyra in pensionärer, om du frågar mig, är att de jobbar för att de vill, inte bara för lönen. Plus, de har en hel livstid av erfarenhet att ge. Sån värdefull kunskap går inte att mäta i pengar, det är säkert! Stefan Johansson, Veteranpoolen Skellefteå                               

Erfarenhet

Pensionärer har många års arbetslivserfarenhet, vilket gör dem till en värdefull källa av kunskap och färdigheter. Deras livserfarenhet gör att de kan bemöta människor och bemästra tuffa utmaningar bättre än yngre kollegor. De är bra på att interagera med kunder och har en förmåga att hantera förändringar och lösa problem.

Tillförlitlighet

En annan fördel med att hyra in pensionärer är deras pålitlighet och starka arbetsmoral. De är självgående, ansvarsfulla och utför uppgifter effektivt och noggrant.

Det betyder mindre stress för dig. Du behöver inte oroa dig för saker som inte blir gjorda. Du kan lita på att pensionärerna tar sitt arbete på allvar och gör sitt bästa för att uppfylla alla åtaganden.

Motivation

Pensionärer som jobbar är ofta mycket motiverade arbetstagare. De jobbar inte för att försörja sig utan för att de vill utan har ofta redan en trygg inkomst i form av allmän pension och tjänstepension.

Pensionärer drivs av passion. De jobbar för att det är kul och givande. De kommer ut, träffar kollegor och kunder och bidrar till samhället. Denna motivation är kraftfull. När människor verkligen vill göra något, ger de sitt allt.

Flexibla arbetstider

En annan stor fördel med pensionärer är deras flexibilitet. Många kan hoppa in med kort varsel. De ställer inga krav på heltid eller långa uppdrag. De flesta föredrar att jobba några dagar i veckan.

När det kommer till arbetstider kan de lätt anpassa sig. Behöver du någon som jobbar några timmar mitt på dagen går det bra. Behöver du någon som jobbar tidigt på morgonen eller ett sent på kvällen, går det också.

Mångfald

Mångfaldsbegreppet omfattar inte bara kön, sexuell läggning eller etnicitet. Det handlar också om åldersmångfald.

Medarbetare i olika åldrar tillför olika perspektiv och idéer. Yngre medarbetare kan ha nya och innovativa idéer. Pensionärer kan bidra med insikter och lösningar som bygger på många års livserfarenhet.

Studier visar att företag med en diversifierad arbetsstyrka tenderar att vara mer kreativa och innovativa. Så genom att hyra in pensionärer bidrar du till att göra ditt företag mer dynamiskt och innovativt.

Mentorskap

Pensionärer fungerar som mentorer för yngre kollegor. Med sin långa erfarenhet har de massor av kunskap och insikter att dela med sig av. Det är ovärderligt för yngre, som vill utveckla sina färdigheter och förstå sitt yrke bättre.

Pensionärer bidrar även till kunskaps- och kompetensöverföring . Viktig information och färdigheter får inte gå förlorade för att äldre går i pension.

Genom att vara mentorer fungerar pensionärer som brobyggare mellan generationerna. Det främjar samarbete och förbättrar arbetsrelationerna i ett team vilket leder till en harmonisk och produktiv arbetsmiljö.

Pålitlighet

Pensionärer som väljer att arbeta är ofta drivna av genuin arbetsglädje. De är punktliga och kommer i god tid till jobbet. De strävar efter att göra sitt bästa, vilket speglar deras yrkesmässiga stolthet och deras vilja att lämna ett positivt intryck.

Dessutom präglas jobbande pensionärer av lojalitet och engagemang. Det bidrar till att höja arbetsstandarden och inspirerar andra medarbetare att också göra sitt yttersta.

Nätverk och affärsrelationer

Många pensionärer har ett omfattande nätverk och affärsrelationer som de har utvecklat under hela sin yrkeskarriär.

Pensionärer har ofta kopplingar till andra företag, branschorganisationer, och potentiella kunder, vilket kan hjälpa ditt företag att utvidga sitt nätverk och öka dess räckvidd.

Dessa relationer kan vara extremt värdefulla, särskilt inom B2B, där personliga kontakter och ofta spelar en avgörande roll.

Fördelar att hyra personal genom Veteranpoolen

Undrar du över vilka bemanningsföretag som hyr ut pensionärer? Först och störst är Veteranpoolen. Vi är ett bemanningsföretag som är specialiserat på att rekrytera pensionärer och hyra ut dem till företagskunder, samt RUT- och ROT-uppdrag för privatkunder.

– Om jag får säga det själv, så tror jag att vår största styrka är att vi är just lokala. Vi känner vår stad, vi känner våra pensionärer och vi vet vilka behov företagen här har. Med vårt stora utbud av skickliga pensionärer kan vi snabbt matcha rätt person med rätt jobb. Det ger en oslagbar service, helt enkelt! Dick Gottberg, Veteranpoolen Dalarna.

Största arbetsgivare för pensionärer

Veteranpoolen är Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. Denna omfattande pool av talanger ger dig möjligheter att hitta en medarbetare som matchar dina unika behov.

Finns i hela Sverige

Vi finns på nära 80 orter i hela Sverige. Från Kiruna i norr till Ystad i söder. Var ditt företag än befinner sig så har vi en bemanningslösning för dig.

Brett utbud av roller och positioner

Veteranpoolens bredd av talanger sträcker sig över en mängd olika yrken och branscher. Vare sig du behöver ekonomichef eller lastbilschaufför, lagerarbetare eller drifttekniker, så kan vi hjälpa dig.

Kvalitetssäkring

Veteranpoolen arbetar med kvalitetssäkring för att hitta rätt kandidat till rätt jobb. Vi granskar och utvärderar alla pensionärer innan vi föreslår rätt personer till dig. Vi tar alltid hänsyn till dina specifika behov och krav när vi matchar pensionärer.

Vi presenterar inte enbart kandidater med rätt färdigheter och kompetens. De ska även passa företagets kultur och värderingar. Därför kan du vara säker på att du inte bara får en erfaren arbetstagare, utan även en som passar in och bidrar till ditt team.

Auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal

Veteranpoolen är ett auktoriserat bemanningsföretag av Almega Kompetensföretagen. Det innebär att vi regelbundet granskas av en auktorisationsnämnd där fackliga representanter från LO, Unionen och Akademikerförbunden ingår. Denna auktorisation garanterar att Veteranpoolen uppfyller höga krav och håller en hög standard.

Vi har ansvarsförsäkring enligt branschstandard. Vi har även kollektivavtal samt en sund ekonomi som granskas av revisor.

Sammanfattning

Att hyra personal har många fördelar. Det skapar flexibilitet att anpassa arbetsstyrkan efter behov och hantera toppar i arbetsbelastningen. Det minimerar rekryterings- och anställningskostnader och ger tillgång till en talangpool som kan matcha specifika krav.

Att hyra pensionärer ger ytterligare fördelar. De har erfarenhet och kunskap, är tillförlitliga och motiverade och bidrar till mångfald på arbetsplatsen.

Veteranpoolen är Sveriges största arbetsgivare för pensionärer och finns i hela landet.

Ta reda på mer

Vill du veta mer om hur det funkar, vilka fördelarna är och se hur våra erfarna pensionärer skulle kunna lösa en del av era kompetensutmaningar?

Välkommen att boka ett förutsättningslöst och kostnadsfritt möte med oss där vi tillsammans identifierar en möjlig lösning. Fyll i vårt kontaktformulär så återkopplar vi till dig snabbt och ser när det passar dig.