Saknade fredagskänslan blev jobbonär - Steven berättar

Saknade fredagskänslan blev jobbonär - Steven berättar

För många innebär pensionen att man varvar ner och går in i en mer återhållen fas av livet. För Växjö-veteranen Steven Neergaard har det i princip varit tvärt om. Han köpte hus, tog truckkort och gifte sig.

– Livet är inte slut för att man går i pension, säger han.

Steven har alltid gillat att arbeta. Han har aldrig tyckt det varit drygt att gå upp på morgonen för jobbets skull. Under nästan hela sitt aktiva yrkesliv har han varit anställd av Växjö kommun och har arbetat som vaktmästare på hög- och mellanstadieskolor. När han vid 66 års ålder gick i pension så kändes det ändå skönt.

– Vi hade ju huset, så under två och ett halvt år fixade jag med det. Jag njöt verkligen av den tiden. Men sedan, när det så smått började bli färdigt, så fick jag lite väl mycket dödtid. Så såg jag en annons för Veteranpoolen i Smålandsposten och ringde.

Och det har han inte ångrat. Han berättar att en kollega sa till honom innan han gick i pension att ”Steven – glöm inte fredagskänslan!”.

– Man tänker kanske inte på det när man är mitt i yrkeslivet, men ett arbete är mer än bara jobbet. Det är den sociala biten, sammanhållningen, jargongen. Och det där med fredagskänslan. Även om man inte visste att det var fredag så kunde man känna det i skolan så fort man klev innanför dörrarna. Barnen var alltid lite extra pigga och glada. Och högljudda, säger han.

Och det är just detta Steven tycker sig fått tillbaka via Veteranpoolen och de uppdrag han jobbar med. Arbetsglädjen.

Den största uppdragsgivaren är inredningsföretaget Input. Där åker han med ut till andra företag och monterar ihop möbler. Det är oftast lite större uppdrag som Input behöver hjälp med.

– Nyligen var vi ute på ett företag som hade beställt 40-50 nya arbetsstationer som vi monterade ihop. Jag jobbar alltid ihop med någon anställd på Input. Och det har gått jättebra. Det är verkligen en win-win-situation. För mig, för Input och för kunden, säger Steven.

Ett annat uppdrag han har är på ett byggvaruföretag där han hjälper kunderna att hitta vad de behöver. För att få detta uppdrag så ville kunden att veteranen skulle ha truckkort. De hade inte Steven, men då fick han gå en kurs över en helg, och så kunde han ta uppdraget.

– Jag tycker att jag känner mig lite piggare nu när jag jobbar igen. Att få komma ut bland folk, att känna att man har energi att vilja göra saker och ting, att lära nytt. Det passar mig perfekt.

Och så var det det där med att han gift sig.

– Det är kanske inte så många som gör det när de nästan är 70, skrattar Steven. Men ja, det var på Kreta för en vecka sedan. Vi reste ner med ett 40-tal gäster, en fantastisk vecka. Men nu är jag hemma och redo att jobba igen, säger Steven Neergaard.

 

Snacka jobb med oss
Snacka jobb med oss

Få koll på vilka uppdrag vi har där du bor och hur det funkar att jobba med oss – fyll i en enkel intresseanmälan och få svar inom ett par dagar. Helt utan att du låser upp dig. Välkommen!