7 sätt att förnya ditt hem – med begränsad budget

7 sätt att förnya ditt hem – med begränsad budget

Att förnya ditt hem behöver inte innebära storskaliga renoveringar eller dyra designomvandlingar. Ibland är det de små detaljerna och insatserna som gör den stora skillnaden. Här är sju projekt som kan ge ditt hem en helt ny känsla, utan att ruinera dig.

1. Välgjorda väggbeklädnader

Paneler eller vägglister kan addera djup, struktur, och en ny lyxig känsla till vilket rum som helst. Välj ett material och en färg som kompletterar ditt rums färgschema för att skapa en unik och genomtänkt look. Eller låt detaljerna överraska med en av årets spännande accentfärger.

Veteranpoolen tipsar – med svenska WallRibbon upplever du en helt ny dimension av möjligheter med ribbväggar och väggpaneler. Som både ger ditt rum ny karaktär och bidrar till ett mer behagligt ljudklimat. Kan monteras i de flesta rum – på dörrar, väggar och i tak. Låt dig inte avskräckas av långa monteringsanvisningar. We got this. Vi hjälper dig gärna.

En vacker ribbvägg från svenska Wallribbon.

 

2. Peel-and-stick tapeter

Fondväggen har varit på tapeten under många år (förlåt) – men nu kommer en bubblare. Många tapetleverantörer lanserar nu nämligen så kallade peel-and-stick-versioner av sina produkter. Det vill säga självhäftande och avtagbara tapeter. Dessa ska både vara enklare att montera och kan dessutom tas bort utan att skada underlaget. Perfekt för dig som gillar att förnya och förändra ofta och snabbt. Dessutom billigare.

Veteranpoolen tipsar – spana in RebelWalls kollektioner. Och varför inte följa trenden att sätta tapeten även i taket.  Våga tänka utanför det förväntade. Gör det lekfullt. Se här:

 

3. Skapa en gallerivägg

Gör ett rum personligt med en tavelvägg. Detta projekt kan anpassas till alla budgetar beroende på vilka ramar och konstverk du väljer. Blanda och matcha fynd från second hand-butiker med familjefoton, barnens konstverk eller dina egna skapelser.

Lägg upp galleriet på golvet för att slutföra arrangemanget innan det hängs upp, vilket möjliggör en dynamisk men ändå sammanhängande samling. Det är ett härligt sätt att skapa personlighet och liv i ett rum och spegla din historia, dina resor eller din konstnärliga smak.

Och så var det ju det där med uppfästning. Krångligt eller hur? Även om det nu för tiden finns enkla bra hjälpmedel för dig som vill och kan göra det själv så kan det ändå vara skönt att anlita någon som med trygg hand kan hjälpa dig med den sista touchen.

 

4. Nya golv- eller taklister

Ett ofta förbisett snickeriprojekt nya lister. De ramar in rummet och en uppdatering kan ha stor inverkan på rummets totala intryck. Vare sig du går för något stilrent och subtilt eller något bredare och mer ”statement-görande”, så kan en uppdatering här göra under för hemmets karaktär.

Visste du att det finns golvlister som har ett utrymme för kablar. Dessa kallas kanallister. Då får du samtidigt en möjlighet att minska antal synliga tråkiga förlängningssladdar i ditt hem.

Att ta bort de befintliga listerna är inte så svårt – men det är faktiskt en konst att såga till de nya listerna så att du får de där sömlösa övergångarna, utan glipor och missmatch. Vi tipsar också om att våga måla in dina lister i samma kulör som dina väggar. Lek med tanken. Vågar du?

 

5. Fönsterfiness

Ögonen är själens spegel – och samma sak gäller dina fönster. De är inte bara en källa till ljus – de är också en designkomponent i sig som kan bidra till den känsla du vill skapa (eller förstöra den). Uppdatera med nya fönsterfoder, fönsterbänkar eller persienner som inte bara bidrar till fönstrets estetik utan även till hela rummets atmosfär.  Och varför inte bygga in dina element för en mer exklusiv känsla.

6. Uppgradera dina köksluckor

Att byta ut köksluckorna kan fräscha upp kökets utseende på en handvändning. Välj en modern stil eller en klassisk design som återspeglar din personliga smak. Och varför inte våga prova en helt ny färg. Eller kanske till och med våga färg. Eller vitrin. Med nya knoppar och handtag blir förändringen ännu mer påtaglig. För dig som inte vill byta hela luckan – testa att måla om eller sätta upp en speciell självhäftande vattentät tapet på dina luckor.

Att byta köksluckor, knoppar och beslag är perfekt för den händige men kan vara en rejäl match för oss andra. Vill du ha hjälp att montera – kolla med våra händiga veteraner.

7. Smart förvaring

Skapa smart förvaring med specialbyggda hyllor och skåp. Oavsett om det är under trappan, i hörnrummet eller längs med en ledig vägg, kan specialanpassade förvaringslösningar hjälpa dig att både skapa fler rena avstressande ytor än stressigt stök. Kanske har du surfat runt på trappförvaring och har en idé redan? Med ROT-avdraget betalar du bara en del av timpriset själv. Vill du ha vår hjälp är vi bara ett klick bort.

 

 

 

 

Ta reda på timpris

Varje projekt vi lyft fram här kan genomföras snabbt och kostnadseffektivt, samtidigt som de omedelbart höjer stämningen (och värdet) på ditt hem. Vi har ett team av yrkesproffs och erfarna handymans som gärna hjälper dig med både små och lite större projekt hemma. Kolla med oss idag så får du timpris och kan räkna på ditt projekt.

Ta reda på vad det kostar per timme efter ROT-avdraget om du vill ha vår hjälp. Fyll i ditt postnummer här så får du kontakt med ett kontor nära dig. Du väljer själv om du vill fylla i formuläret på nästa sida eller ringa oss. Du får svar snabbt!