Städa eller njuta av livet? En rolig matematisk beräkning

Städa eller njuta av livet? En rolig matematisk beräkning

Visste du att du kanske spenderar mer tid på att städa än du tror? Städning är en nödvändig del av livet, men många av oss inser inte riktigt hur mycket tid vi faktiskt tillbringar med att jaga dammråttor och skrubba kakel.

Enligt en studie spenderar genomsnittspersonen cirka 6 timmar per vecka på hushållsuppgifter, varav städning utgör en stor del. Det kanske inte låter så mycket i det korta loppet, men låt oss se vad det blir över tid.

Om vi antar att denna trend håller sig konstant under ett liv, kommer du att spendera närmare 13 000 timmar på att städa under din livstid om du lever till 75 år. Det är mer än 1,5 år av konstant, obruten städning – dygnet runt! All denna tid med dammsugaren och rengöringsduken kunde ha spenderats på något mycket mer givande och roligt.

Det är mer än 1,5 år av konstant, obruten städning – dygnet runt!

Nu när vi vet hur mycket tid vi investerar i att hålla våra hem skinande rena, låt oss gå igenom en lista över vad vi annars kunde göra med denna tid:

Resa jorden runt

Med 13 000 timmar i fickan, kunde du bokstavligen resa runt jorden flera gånger, upptäcka nya kulturer, smaka nya maträtter och skapa livslånga minnen.

Lära dig ett nytt språk

Det sägs att det tar cirka 600-750 timmar att bli flytande i ett nytt språk. Med den tid du spenderar på att städa, kunde du lära dig över 17 nya språk!

Läsa böcker

Om du spenderar i genomsnitt 6 timmar på att läsa en bok, kunde du läsa mer än 2 000 böcker. Det är två gånger så många böcker som på Harvard’s klassiska boklista!

Träna

Om du spenderade 13 000 timmar på att träna istället för att städa, skulle du kunna springa mer än 3 000 mil. Det är nästan två varv runt jorden!

Bli en mästerkock

Med 13 000 timmar av matlagningspraktik kan du bli en skicklig kock och kanske till och med öppna ditt egna stjärnkrog!

Skapa konst

Med 13 000 timmar kan du bli en skicklig konstnär, oavsett om det är måleri, skulptur, fotografi eller någon annan konstform du är intresserad av.

Volontärarbete

Du skulle kunna göra en enorm skillnad i ditt samhälle eller till och med globalt genom att spendera dessa timmar på volontärarbete.

Bli en rock-star

Med 13 000 timmar av övning kan du bli riktigt bra på att spela ett eller flera musikinstrument.

Lära dig att programmera

Programmering är en ovärderlig färdighet i dagens digitala värld. Med den mängd tid du spenderar på att städa skulle du kunna bli en expertprogrammerare!

Trädgårdsarbete

Du kan skapa en fantastisk trädgård med 13 000 timmar av trädgårdsarbete. Detta skulle inte bara göra din utomhusplats vacker, utan också erbjuda en fristad för vilda djur och bidra till miljön.

Så nästa gång du städar ditt hem, kom ihåg att det är okej att ibland skjuta upp det lite och istället tillgodose dina passioner, intressen och drömmar. Kanske är det dags att hitta nya sätt att spara tid på städning, så att du kan spendera mer tid på att göra det du älskar. Och det bästa av allt… då finns vi här för dig och håller ditt hem skinande rent så du kan uppfylla dina drömmar.

Låt oss hjälpa dig

Att ta hand om ett hem kräver både tid, passion och tålamod. För att inte tala om kunskap och verktyg. Nästan som ett heltidsjobb.

Att städa är ett omfattande jobb med många olika moment som behöver upprepas ofta. Dammsuga golv och mattor, dammtorka möbler och fönsterbänkar, våttorka golv och lister. Listan är lång.

Ta reda på vad det kostar per timme efter RUT-avdraget om du vill ha vår hjälp. Fyll i ditt postnummer här så får du kontakt med ett kontor nära dig. Du väljer själv om du vill fylla i formuläret på nästa sida eller ringa oss. Du får svar snabbt!