Jobbonär inom städ – en växande trend

Jobbonär inom städ – en växande trend

Allt fler pensionärer hakar på den växande trenden att kombinera pension och jobb som jobbonär. Och allt fler tycker att just städuppdrag är de bästa uppdraget. Varför är det så – vi pratar med Janne Larsson och Mikael Bohlin som driver två Veteranpoolen-kontor.

Varför är städning så populärt?

– Många gånger tycker man att det är roligare att städa hos någon annan än sig själv, säger Janne. Sedan jobbar man ofta tillsammans med någon och det ger jobbet en social dimension.

– Den uppskattning man får för det jobb man utför är ofta en stor behållning – särskilt hos de lite äldre kunderna där vi ser ett stort ömsesidigt mervärde, säger Mikael.

Vad gör man – är det tungt?

– Ett vanligt städuppdrag är att hjälpa en äldre person med lite enklare städning i hemmet som dammtorkning och dammsugning, något som inte är särskilt tungt – men vi utför även storstädning, fönsterputsning och ibland flyttstädning vilket kan vara lite mer krävande, berättar Janne.

– När man blir anställd definierar vi tillsammans vilken typ av uppdrag man kommer att jobba med. En del tycker till exempel att det är kul och är duktiga på just fönsterputs och jobbar mest med den typen av uppdrag, säger Mikael.

Hur mycket jobbar man?

– Detta är en av de stora fördelarna med att jobba hos oss – man jobbar precis så mycket man själv har lust med. När du börjar hos oss berättar du hur många timmar du vill jobba och utifrån det får du ett par återkommande kunder som du hjälper, något både kunder och veteraner uppskattar, berättar Mikael.

– Det kan också handla om punktinsatser som storstädning och flyttstädningar och då kan det se lite olika ut från månad till månad. En av fördelarna är att du inte låser upp dig, säger Janne.

Vem tar städuppdragen?

– De pensionärer som väljer att städa kommer från alla möjliga yrkesgrupper och vi ordnar också med utbildningar inom olika områden. berättar Janne.

– Många som väljer att prova ett städuppdrag kommer tillbaka och tycker det är riktigt roligt – framför allt att de känner att de kan vara till hjälp för någon annan, avslutar Mikael.

VILL DU SNACKA JOBB MED OSS?

Vill du snabbt veta mer och få koll på vilka roliga uppdrag vi har där du bor – gör en enkel intresseanmälan. Helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer

TIPS – här möter du tre jobbonärer som fastnat för städuppdrag:

Ann-Christin som tröttnade på egna städfirman och blev en jobbonär på Veteranpoolen

Den fd yrkesmilitären Bertil stortrivs med att putsa fönster

Och Märta som vet allt om att städa giftfritt hos sina kunder

 

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!