Städning

Behöver du hjälp med städning hemma? Kontakta oss. Våra veteraner har lång erfarenhet av hemstäd och massor av smarta husmorstips att ta till för att få ditt hem skinande rent. Städning och andra hushållsnära tjänster blir oftast bäst när samma person kommer hem till dig varje gång. Då kan du som kund känna dig trygg med att resultatet av städningen blir bra. Så jobbar vi med städning och hushållsnära tjänster hos Veteranpoolen.

Vi anpassar vår städhjälp efter dina behov

Veteranpoolen erbjuder skräddarsydd städning, från enstaka storstädningar till återkommande uppdrag, vi hjälper till med bland annat:

 • Dammsuga golv och mattor
 • Moppa golv
 • Putsa speglar
 • Tömma papperskorgar
 • Dammtorka möbler, lampor, hyllor m.m
 • Torka av köksskåp och vitvaror
 • Rengöra badkar/dusch, toalett, kranar, handfat och vitvaror

 

Vi kan självklart även hjälpa till med fönsterputs som en del av städningen, eller beställ denna tjänst separat.

Så här gör du för att köpa hemstäd

Fyll i enkäten för intresseanmälan så kontaktar vi dig, eller ring direkt till ditt lokala kontor. Berätta hur du vill ha din städning och när vi ska komma, vi matchar dina önskemål mot en passande veteran i vår pool.

Omfattning

Olika bostäder tar olika lång tid att städa. Efter den första städningen (som oftast tar lite längre tid) vet vi hur lång tid det tar att städa just din bostad.

Att tänka på inför städning

Kontrollera gärna att du har en fungerande dammsugare, städutrustning (till exempel golvmopp, dammtrasa, m.m) samt rengöringsmedel innan veteranen dyker upp. Om du inte har en dammsugare eller städmaterial, meddela veteranen detta i förväg. Är du osäker på vad som behövs hjälper vi dig gärna med att köpa in extra rengöringsmedel.

Städbeskrivningar

Veckostädning

Veckostädning är en av våra mest populära tjänster. Du bokar då städning på löpande basis. Periodicitet och antal timmar bestämmer du själv. Eftersom vi inte har några start/framkörningsavgifter eller bindningstider kan du när som helst boka om eller avboka städningen.

Flyttstädning

När det är dags att byta boende kan Veteranpoolen hjälpa till med flyttstädningen. Vi berättar mer om hur en flyttstädning går till, och hur du gör för att boka, på sidan för flyttstädning.

Grovstädning

Behöver du en rejäl grovstädning efter till exempel ett renoveringsarbete, i ett garage eller källarförråd? Det kan även handla om att städa dödsbo eller annat större städarbete. Då kan Veteranpoolen självklart hjälpa till. Kontakta oss och berätta vad du behöver hjälp med.

Städning Städning
Så här gör du för att köpa hemstäd
 1. Fyll i enkäten för intresseanmälan så kontaktar vi dig, eller ring direkt till ditt lokala kontor.

 2. Vi kontaktar dig för att gå igenom uppdraget och matchar sedan mot en passande veteran i vår pool.

 3. Veteranen utför uppdraget hos dig

Så här gör du för att köpa hemstäd
Vanliga frågor och svar om städning
 • Hur bokar man städning genom Veteranpoolen?

  Fyll i en intresseanmälan eller ring direkt till ditt lokala kontor. Berätta lite om uppdraget. Vi matchar sedan dina önskemål mot vår pool för att hitta rätt resurs för arbetet. Veteranen kontaktar dig och ni går gemensamt igenom vad som ska göras och du får sedan en kostnadsuppskattning på uppdraget.

 • Behöver jag vara hemma när ni utför arbetet?

  Nej, du måste inte vara hemma när vi utför arbetet. Men det är en fördel om du är tillgänglig på telefon om det skulle dyka upp några frågor under arbetets gång, så att inte arbetet behöver avbrytas i väntan på återkoppling.

 • Gäller ROT eller RUT på alla era tjänster?

  ROT eller RUT gäller för de tjänster som Skatteverket definierar, vilket innebär de flesta av våra tjänster för privatpersoner. Läs gärna mer på vår hemsida eller på Skatteverkets hemsida.

 • Hur fakturerar ni och när kommer fakturan?

  Vi fakturerar löpande. Oftast kommer fakturan inom någon vecka efter att uppdraget är utfört. Betalning sker mot faktura 10 dagar netto.

  E-faktura finns för kunder som föredrar att få en elektronisk faktura istället för en pappersfaktura. Det är både smidigt och sparar vår miljö. Autogiro är också möjligt för dig som t ex har löpande städning av oss.

 • Vad kan pensionärer få i rut- och rotavdrag?

  Vad gäller rot- och rutavdrag finns inte längre någon skillnad för vad en pensionär kan få, jämfört med en yngre person. Rotavdraget och rutavdraget räknas ihop och är högst 75 000 kronor per person och år. Av den summan får högst 50 000 kronor vara rotavdrag. För Rotarbeten får man göra ett avdrag om 30 procent av den totala arbetskostnaden, och för Rutavdraget får man göra ett avdrag om 50 procent av arbetskostnaden.

  Ha i åtanke att de här siffrorna gäller per person, det finns inget maxbelopp per fastighet.

  Läs mer om skattereduktionen på Skatteverkets hemsida.

Alla frågor om städning

Vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om städning. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig!

aktiva medarbetare play
”Mina yngre kollegor tycker det är bra”
0 aktiva medarbetare

Varför har så många pensionärer valt att fortsätta jobba? Vi låter två av våra veteraner, Anders och Margaretha, svara på den frågan i den här videon:

kunder play
”Då är det lätt att göra det där lilla extra”
0 kunder

Sedan starten 2007 har vi haft nöjet att hjälpa över 100 000 kunder med bemanning i de flesta branscher, hushållsnära tjänster, hantverk och trädgårdstjänster. Vi har erfarenheten.

kontor
0 kontor

Idag finns vår verksamhet etablerad på de flesta orter runt om i landet, från Luleå i norr till Ystad i söder. Vi är Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. Hur kan vi hjälpa dig? Kontakta ditt lokala kontor redan idag, vår kunskap och erfarenhet står till ditt förfogande.

Hitta ditt lokalkontor

OM VETERANPOOLEN
0 aktiva medarbetare

Varför har så många pensionärer valt att fortsätta jobba? Vi låter två av våra veteraner, Anders och Margaretha, svara på den frågan i den här videon:

0 kunder

Sedan starten 2007 har vi haft nöjet att hjälpa över 100 000 kunder med bemanning i de flesta branscher, hushållsnära tjänster, hantverk och trädgårdstjänster. Vi har erfarenheten.

kontor
0 kontor

Idag finns vår verksamhet etablerad på de flesta orter runt om i landet, från Luleå i norr till Ystad i söder. Vi är Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. Hur kan vi hjälpa dig? Kontakta ditt lokala kontor redan idag, vår kunskap och erfarenhet står till ditt förfogande.

Hitta ditt lokalkontor

Vill du veta mer?
Vill du veta mer?

Välj tjänsten du är intresserad av och ange ditt postnummer för att komma igång med en intresseanmälan…

Lämna en intresseanmälan

Vill du höra av dig direkt till oss är du välkommen att kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig!

BLI KONTAKTAD
1. Börja med att ange postnumret där du vill ha hjälp
GÅ VIDARE
Kontrollera angivet postnummer
2. Välj tjänster

Välj en eller flera tjänster som du är intresserad av.

Vald tjänst kan tyvärr inte bokas digitalt

Vårt tjänsteutbud kan variera beroende på hur många tillgängliga veteraner vi har just nu. Vill du veta mer - ring eller maila oss.

Välj minst en tjänst Berätta mer 3. Ange dina kontaktuppgifter Fyll i ditt personnummer, så hämtas din folkbokförda adress automatiskt!
Kontrollera e-postadressen
Kontrollera telefonnumret
HÄMTA RENSA
Kontrollera angivet personnumret (12 siffror) {{personalNumberSearchErrorMessage}} Hämta din adress genom att fylla i ditt personnummer och klicka på Hämta.
 • Varför ser mina kontaktuppgifter så konstiga ut?

  Din integritet är viktig för oss. Därför har de flesta tecken i dina kontaktuppgifter ersatts av en stjärnsymbol (*). När du väljer att skicka din intresseanmälan kommer vi se den fullständiga informationen. Vi hanterar informationen i enlighet med vår integritetspolicy

Förnamn är obligatoriskt
Efternamn är obligatoriskt
Gata är obligatoriskt
Postnummer är obligatoriskt
Ort är obligatoriskt
Du behöver godkänna våra villkor
{{ message }}
Kom igång - Ange postnummer där du vill ha hjälp